23948sdkhjf

Jysk under anklage: I stormvejr om medarbejderchikane

Jysk er havnet i en personalestorm lige på grænsen til Danmark.

I et distrikt i det nordvestlige Skåne er den danske kæde under beskyldning for at chikanere tillidspersoner blandt medarbejdere og for at kue kritiske ansatte.

Blandt andre den lokale avis Helsingborgs Dagblad har i den senere tid skrevet om sagen, hvor en sikkerhedsrepræsentant har fortalt, hvordan det var blevet forbudt at besøge det svenske arbejdstilsyns hjemmeside fra en arbejdscomputer.

- Før var der højt til loftet og frihed til at udtrykke sine tanker og idéer, men nu er det som om, vi er slynget 100 år tilbage i tiden, siger sikkerhedsrepræsentant Conny Augustsson til Helsingborgs Dagblad.

I hovedkvarteret i Brabrand betegner kommunikationsdirektør Rune Jungberg Pedersen det som konkrete personsager, som Jysk ikke må kommentere på.

- Vi vil først og fremmest sige, at Jysks succes står på et fundament af tilfredse medarbejdere, og derfor er det træls, hvis der er medlemmer, der er utilfredse. Det er vi kede af, for vi gør os umage med at overholde alle love og regler. Også i forhold til personale, siger han til Wood Supply.

Han anfører, at de personalesager, der er, går sin gang i det fagretslige system.

- Og det er vi tilfredse med, så vi kan få sagerne afgjort det rigtige sted.

Jysk etablerede i Sverige for cirka 25 år siden og har cirka 140 butikker med 1000 ansatte i Sverige.

Kilde: https://www.hd.se/2017-05-31/jysk-anklag...

Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101