23948sdkhjf

Stor møbelfabrik har succes med sikkerhedspolitik

Tvilum-Scanbirk er på fire år gået fra 117 til 10 anmeldelsespligtige arbejdsulykker. Målet er at slippe helt for ulykker.
Hos Tvilum-Scanbirk satte man sig for nogle år siden et mål om helt at slippe for arbejdsulykker på sine fem jyske fabrikker, og ifølge Nyhedsbrevet 3F er man godt på vej

I 2006 havde virksomheden 117 anmeldelsespligtige arbejdsulykker. Året efter var tallet 47, og i 2008 hed det 22. Sidste år nåede Tvilum-Scanbirk så ned på 10, og i år er målet 5 ulykker:

- Vi har været igennem en rigtig god udvikling i de senere år, og har som overordnet mål helt at slippe for arbejdsulykker. Det lyder måske ambitiøst, men der skal ikke herske tvivl om, at sikkerhed er altafgørende hos os, siger sikkerheds- og kvalitetschef Finn Hede Thomsen til 3F.

På vej mod den optimale kultur
Hemmeligheden bag succesen er at gøre sikkerhed til et medarbejderdrevet projekt frem for at være ledelsesdrevet som før i tiden.

- Medarbejderne skal i den sidste fase selv tage ansvaret for, at der ikke sker ulykker. Påtager de sig den opgave, kommer sikkerheden helt i top. Vi er godt på vej, og om et par år skulle vi gerne have den optimale kultur på området, siger Finn Hede Thomsen til 3F.

Undervejs er der blandt andet afviklet kampagner med arrangementer for medarbejderne samt plakater og t-shirts med fængende tekster.

Endvidere har Tvilum-Scanbirk haft et eksternt firma inde over for at sikre, at alle lovkrav bliver overholdt. Endelig er sikkerhedsorganisationen blevet uddannet til at få alle medarbejderne til at tænke på sikkerhed i hverdagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078