23948sdkhjf

BR10 - nye krav til energieffektivitet og indeklima

Det nye bygningsreglement (BR10), som netop er udstedt, stiller skrappere energikrav og indfører krav til indeklimaet.
Flere af initiativerne i regeringens strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger gennemføres med det nye bygningsreglement.

Målsætningen er at sikre et lavere energiforbrug i både nye og eksisterende bygninger. Det nye reglement sætter derudover fokus på et godt og sundt indeklima i bygninger.

Direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Finn Lauritzen:

- Vi skal sikre de bedst mulige rammer for at bygge grønt. Med det nye bygningsreglement gennemfører vi en række vigtige initiativer i bestræbelserne på at sænke energiforbruget i bygninger.

- Dels sikrer vi, at de bygninger, der opføres efter det nye bygningsreglement (PDF) er trådt i kraft, opføres så der spares 25 pct. på energiforbruget til bl.a. opvarmning og ventilation i forhold til de hidtil gældende regler.

- Dels forpligter vi boligejere, som alligevel bygger om, renoverer eller udskifter bygningsdele, til at vælge rentable, energirigtige løsninger. Vi stiller krav til f.eks. et vindues eller en varmepumpes energieffektivitet. Dermed mindskes energiforbruget i takt med den almindelige vedligeholdelse af bygningerne, fortsætter Finn Lauritzen.

- Derudover sætter vi med det nye bygningsreglement fokus på et sundt byggeri med et godt indeklima. Det gør vi blandt andet ved at fastsætte en maksimal grænse for, hvor meget radon der må være i indeluften.

- Som noget nyt fastsætter vi også en maksimal grænse for indholdet af CO2 i indeluften i skoler og daginstitutioner. Det gør vi fordi undersøgelser for nyligt har peget på, at en høj koncentration af CO2 kan påvirke indlæringen negativt.

BR10 træder i kraft 30. december 2010. I overgangsperioden mellem udstedelse og ikrafttrædelse kan der bygges efter både BR08 og BR10.

Se BR10 i sit fulde omfang (åbner som pdf)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109