23948sdkhjf

Dolle-direktør: Vi femdobler ikke omsætningen

Trappeproducentens aftale med Saint Gobain er bestemt perspektivrig, men den er langt fra så lukrativ som antydet i medierne. Det understreger direktøren i Dolle A/S, Francois Grimal.
Med reference til Nordjyske skrev Wood Supply mandag, at trappeproducenten Dolle A/S netop har indgået en treårig leverandøraftale med den franske grossist Saint Gobain.

Det blev i den forbindelse oplyst, at Dolle forventer at femdoble sin omsætning i aftaleperioden, men så guldrandet er aftalen desværre ikke. Det fortæller administrerende direktør Francois Grimal:

- Vi har i dag en afsætning til Saint Gobain på omkring 10 mio. kroner om året, og det er vores målsætning at nå op på 50 mio. i løbet af de tre år, siger han og tilføjer, at Saint Gobain i dag udgør mindre end 5 % af Dolles samlede omsætning.

Francois Grimal betegner samarbejdet med franskmændene som perspektivrigt, men han påpeger samtidig, at det på nuværende tidspunkt er usikkert, hvor stor den samlede ordre bliver. Fx indgår det i aftalen, at Dolle skal sammensætte et produktprogram til hver af byggemarkedskæderne under Saint Gobain, men det er op til kæderne selv, om de vil tage programmet ind.

Aktuel nedgang skaber overkapacitet
Dolle havde et rigtig godt regnskabsår i 2009, hvor det lykkedes at hente et overskud på 13,7 mio. kroner – en tredobling i forhold til året inden.

Siden har forudsætningerne dog ændret sig i negativ retning, blandt andet som følge af valutaudsving. Samtidig kæmper Dolle med vigende afsætning på sine markeder, og det kommer til at medføre en væsentligt lavere indtjening i 2010:

- Vi kan for øjeblikket ikke sælge lige så mange varer, som vi producerer, og så sent som i sidste uge måtte vi desværre afskedige en række medarbejdere i produktionen, fortæller Francois Grimal.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109