23948sdkhjf

Besparelser der er til at få øje på

PT Vinduer investerede for et par år siden i et CML vinduesanlæg, og det har givet mulighed for at holde personaleomkostningerne betydeligt nede.
Siden grundlæggelsen i 1976 har Aabybro-virksomhedens ejer, Poul Pedersen, drevet forretningen med forskellige samarbejdspartnere.

I 2006 tog han dog springet og blev eneejer, hvilket samtidig betød, at der blev skruet op for investeringerne:

- Inden overtagelsen stod jeg ved en skillevej, skulle jeg investere og fortsætte eller stoppe. Jeg valgte det første, og det har jeg ikke fortrudt. Hvis jeg havde valgt at fortsætte uden de nødvendige investeringer, havde jeg i dag været meget dårligere stillet, fortæller han.

Effektiviseringsgevinst dækker udgifterne
Blandt investeringerne er et CML vinduesanlæg fra Junget, som har afløst et gammelt, nedslidt vinkelanlæg. Det har vist sig at være et fornuftigt køb:

- Under normale omstændigheder ville 40 mand have været beskæftiget i produktionen. Efter investeringen har jeg nu kun brug for 30, fortæller Poul Pedersen.

Investeringen ligger i niveauet 6-8 mio. kroner, men med den opnåede effektivisering og besparelsen på mandskab, er udgifterne dækket ind.

Bruger ikke længere tid på omstilling
Én enkelt operatør kan betjene CML-anlægget, som længdekontrollerer, firkanthøvler, afkorter i færdige mål, tapper, endeborer, udfræser/borer emnet til beslåning samt printer på emnerne for identifikation i den videre produktion. Herefter skal emnerne blot længde profileres og er dermed klar til samling:

- Vi bruger ingen tid på omstilling, alle værktøjer sidder på plads i maskinen, og er klar til bearbejdning. Det betyder, at jeg altid ved, hvad stk. prisen er på et hvilket som helst emne. Når kunderne ringer for at få fremstillet et enkelt vindue skal vi ikke kalkulere på, om det det kan betale sig at indstille maskinen. Det er slet ikke nødvendigt – anlægget kender ikke til små og store serier eller høj og lavsæson, prisen pr. emne er konstant, lyder det begejstret fra Poul Pedersen.

Udover CML-anlægget valgte PT Vinduer også at investere i en ny højteknologisk 6 spindlet kehlemaskine fra Weinig. Kehleren står i umiddelbar sammenhæng med CML-anlægget og benyttes udelukkende til længdeprofilering.


Læs mere om maskinerne og PT Vinduer på Jungets hjemmeside
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171