23948sdkhjf

Lille køkkenproducent har købt en ordentlig Biesse

Hos Individuel Køkken Design i Store Heddinge sørger et automatiseret maskinanlæg for, at man trods en beskeden størrelse kan være med på de store opgaver.

Virksomheden, der har specialiseret sig inden for køkken og inventarløsninger, fokuserer primært på licitationssalg til blandt andet offentlige institutioner og andelsbyggerier, og senest er snedkerkøkkener føjet til repertoiret. Ifølge indehaver Jesper Madvig Jørgensen har virksomheden, der beskæftiger godt ti ansatte, ramt et størrelsesmæssigt sweet spot.

– Vores styrke ligger helt klart i, at vi er små nok til at kunne lave lige det, som arkitekterne og vores kunder efterspørger, og samtidig er vi store nok til at kunne producere løsningerne effektivt, forklarer ejerlederen.

Han peger på, at det ikke mindst lader sig gøre takket være det automatiserede maskin-setup på fabrikken.

– I en tid hvor alle køkken- og inventarproducenter kæmper for at få materialerne til tiden, er kravet til fleksibilitet og levering in time blevet altafgørende. Jeg har i mange år vidst, at automatisering er vejen frem. I dag nyder vi godt af at have maskinerne, der giver os den kapacitet, der er nødvendig for at kunne være en fleksibel samarbejdspartner for vores kunder, siger Jesper Madvig Jørgensen.

Jo større, jo bedre

Maskin-setuppet består af en Biesse Winstore lagerautomat med en rækkevidde på 11x26 m, der kan håndtere plader i længder op til 5,6 m. Lagerautomaten holder styr på mere end 2000 plader, der skal sorteres, lagerføres og leveres på det rigtige tidspunkt.

Maskinernes placering betyder, at lagerautomaten kan aflevere en plade direkte i CNC nesting-maskinen. 

Den store 5-aksede Biesse Rover B FT 2264 er ifølge leverandøren Junget en af de største Biesse Rover nesting maskiner, som er leveret i Danmark. Maskinens arbejdsmål er mere end 6 meter langt, så også denne maskine kan håndtere plader i fuld længde.

– Det har hele tiden været min ide, at vi skal kunne håndtere plader i fuld længde, jo større pladen er, jo bedre udnytter vi nemlig ressourcer og tid, forklarer Jesper Madvig Jørgensen.

Foruden CNC nesting-maskinen kan Winstore anlægget også levere plader direkte i en pladesav. Her har man skabt sammenhæng mellem en eksisterende Selco pladesav og den nye lagerrobot. Et aflæggerbord, gør det nemt at håndtere den opskårne plade og få den navigeret videre i produktionen.

Akut kantlimermangel

Hos forhandleren Junget er det adm. direktør Poul Thøgersen selv, der har været rådgiver på løsningen. 

– Hos Individuel Køkken Design har man virkelig forstået at skabe et effektivt og topmoderne flow i produktionen. Som maskinleverandør har vi i flere år talt om automatisering, og det er ekstrem spændende at følge den udvikling og den løsning, som nu viser sit fulde potentiale, fortæller Junget-direktøren.

Han var derfor heller ikke sen til at reagere, da Jesper Madvig Jørgensen ringede til ham for godt et år siden. Der var akut brug for en ekstra kantlimer på fabrikken, og valget faldt på en Biesse Akron 1440 A til limning af både EVA og PUR lim.

Derudover er det unikke ved denne kantlimer ifølge maskinleverandøren, at den er udstyret med Biesse Airforce. Via 690-800 grader varm luft opvarmes og blødgøres bagsiden på det specielle kantbånd, der efterfølgende smeltes fast på pladen med et klem og helt uden limfuge. Det er den første Akron kantlimer med Airforce konfiguration, Junget har solgt i Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094