23948sdkhjf

"Vi har selv smidt en million fordi vi tror enormt på det"

Tilfredshed trods milliontab hos københavnske Handvärk.

Tjekker man et netop offentliggjort årsresultat hos Handvärk, så tabte det københavnske designfirma næsten en hel million kroner. Men egenkapitalen på godt en kvart million er intakt.

Ejerne, Emil Thorup og Kristian Rohde, som er henholdsvis den kreative og den administrerende direktør, har nemlig selv investeret yderligere en million af deres egne kroner.

- Det har vi gjort, fordi vi tror enormt på det, og vi kan allerede se nu, at driften er positiv måned for måned, siger Kristian Rohde.

Han er egentlig tilfreds med at have tabt en million i 2016 – og ikke flere penge.

- Det koster penge at vokse på markedet, og så betalte vi nogle lærepenge undervejs. Det sker, når man kommer ind og er ny i en branche.

For eksempel levede polske leverancer af stålstel ikke op til Handvärks kvalitetsforventninger, så firmaet måtte starte forfra med en dansk leverandør. Det førte til, at firmaet midt i 2016 stod med ventende kunder men med ingen salgsklare produkter.

- Når vi tabte en halv million i løbet af et halvt 2015, og når man tænker på de problemer, vi havde i starten af 2016, så synes jeg, det er gået rigtigt godt, siger Kristian Rohde.

- I slutningen af 2016 begyndte salget at gå rigtigt stærkt, men ikke så stærkt at det kunne opveje et forår, hvor vi satte pengene til.

Handvärk er ude hos 100 forhandlere i en stribe af lande, og målet er at nå 500 forhandlere i løbet af 3 år.

80 procent af salget er eksport, men også hjemmemarkedet skal i nær fremtid tages mere alvorligt.

Og der skal Emil Thorups sidegesjæft som kendt tv-skærmtrold spille en rolle. Det lægger makkerparret bag firmaet ikke skjul på.

- Det er i Danmark, at Emil er et kendt ansigt, og det skal vi selvfølgelig bruge mere i vores markedsføring.

På produktsiden er Handvärk slet ikke færdige, og der barsles blandt andet med en spisebordsstol, "som skiller sig ud fra stolenyheder, man ellers har set i de senere år". 

Derudover forsøger firmaet også at tilpasse et eksisterende bord til kontraktmarkedet ved at udskifte de kvadratiske marmorklinker - der næsten er Handvärks signaturoverflade - med en ny overflade, som både skal være eksklusiv og praktisk på arbejdspladser.

Handvärk ApS
mio. kr. 2016 2015
Bruttofotjeneste -0,3 -0,3
Resultat af primær drift -1 -0,5
Resultat før skat -1,2 -0,5
Årets resultat -0,9 -0,4
Balancesum 3 0,8
Egenkapital 0,4 0,3
Personaleomkostninger -0,7 -0,1
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078