23948sdkhjf

Tv-værts holdingselskab får milliontab

Tv-vært og autodidakt designer Emil Thorup har haft gang i både møbler, køkkener og arkitekttegnede typehuse. Han har været vært på ”Nybyggerne”, men netop husbyggeri har vist sig som en stor økonomisk udfordring for serieiværksætteren.

Efter en konkurs tidligere på året ender Emil Thorups private holdingselskab, ET Group, med en negativ egenkapital på 2 mio. kr.

Det skriver Jyllands-Posten.

ET Byggeri måtte tilbage i februar erklære sig konkurs og det har resulteret i, at holdingselskabet kom ud af 2018 med et underskud efter skat på 1,7 mio. kr.

Byggebranchen hård at overleve i 
Årsagen til underskuddet skyldes negative indtægter på 2,1 mio. kr. i de kapitalandele holdingselskabet har. Emil Thorup har været overrasket over, at byggebranchen har været markant anderledes end de brancher han ellers har bevæget sig ind i - han er vandt til en kreativ branche, hvor man vil hinanden det godt.

Han sagde til Børsen i februar, at han ikke havde lyst til at pege fingre ad en branche, der gør sit for at overleve, men at byggebranchen er hård at overleve i, og at den konkurrenceprægede verden ikke var en han som menneske var gearet til at være i. Han oplevede ikke, at man på samme måde som designbranchen kunne stole på, at folk holder det, de lover.

Iværksætteren sagde desuden, at han påtager sig det fulde ansvar for sin konkurs, men at nedturen startede med en totalentreprenør, der pludselig drejede nøglen om i 2017.

Udtaler sig ikke om holding-regnskabet
ET Group ejer også datterselskabet ET Køkken, som endnu ikke har offentliggjort regnskab. Han har derudover en ejerandel i møbeldesignselskabet Handvärk, som kommer ud af 2018 med et mindre plus.

Emil Thorup vil ikke kommentere ET Groups regnskab men gerne udviklingen i Handvärk.

- Vi er yderst tilfredse med det faktum, at det er lykkedes os at levere sorte tal allerede på andet driftsår – og vi har store ambitioner for fremtiden. 2019 tegner allerede meget positivt med 40 pct. vækst, udtaler Emil Thorup til Jyllands-Posten i en mail.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078