23948sdkhjf

I dag kulminerer højsæsonen. Ses vi i byen?

Wood Supply kommenterer

David Wedege er journalist og nyhedsredaktør for Wood Supply.

Om lidt – når jeg har skrevet ud – klapper jeg håndklaveret her i Københavns Lufthavn og finder en metro til Kongens Nytorv.

Ses vi i byen?

Det ligner kulminationen på en hel forårssæson med udstillinger, prisuddelinger og andre events, når det torsdag til lørdag går løs med 3 Days of Design.

Det startede i april med Trends & Traditions i Lokomotivværkstedet i København, som strengt taget er en husmesse hos Holmris.Designbrokers. Men som i år sprang ud som et brandvarmt mødested for et stort antal professionelle. Arrangørens forventning blev overgået.

På Fyn slutter et ganske lille tiltag i dag, der hedder Danish Design Days, som de fynske producenter Howe, Eilersen og Cane-Line står bag. Det har varet siden tirsdag.

I aftes var der Danish Design Award i Kolding.

Københavns Kommune, Kolding Kommune, Design Denmark, Dansk Design Center og flere har i år forsøgt at samle alle begivenheder under en fælles kalender, og det er så ikke lykkedes i den grad, der øjensynligt var lagt op til, og 3 Days of Design har valgt at stå uden for det omfattende samarbejde.

Wood Supply har før beskrevet, at der er en vis splittelse i miljøet og aktører. En manglende opbakning til messen Northmodern i Bella Center førte til, at det der ville have været Danmarks næste store begivenhed, i år blev aflyst og ligger underdrejet som projekt. Og 3 Days of Design sender nærmest tilståelsesmæssigt en stikpille mod den aflyste centermesse ved at skrive "glem alt om kedelige messehaller" i sin invitation. Og "tiden er løbet fra salgsmesser".

Nok om det. For uanset om aktørerne kan enes eller ej. Uanset om en struktur endnu er der, hvor den burde være, når man taler om festival eller fællesfremstød, så har 2017 gjort det tydeligere end før, at fra sidst i april til starten af juni, er der en sprudlende højsæson for design som kultur, studieretning og forretning.

Det er blevet en højsæson, som stadig flere flokkes om. Det er ikke kun de udvalgte deltagere i den strengt kuraterede event 3 Days of Design, der åbner døren i dag. Andre aktører i hovedstaden åbner ”tilfældigvis” dørene op på samme størrelse gab i dag. Dem, som festivalledelsen i 3 Days of Design lidt småfnysende kalder for "freeriders".

Også tak til dem. De bekræfter, at en udvikling er i fuld gang nu.

Så samarbejdsknas eller ej. Der er opstået en meget spændende dynamik i foråret 2017, som er betydeligt skærpet i forhold til 2016.

Og hvor langt kan det ikke være nået i 2020?

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093