23948sdkhjf

Vinduesproducent kritiserer Br-10-forslag

Nyt forslag til bygningsreglementet skader konkurrenceevnen og undergraver regeringens målsætninger på energiområdet. Det mener man hos Pro Tec Vinduer i Holstebro.
Stort set alle danske vinduesproducenter kan på forhånd opfylde 2010-kravene, og mange er også allerede i stand til at efterleve 2015-kravene.

Det vurderer Joakim Haulrik, direktør hos Pro Tec Vinduer. Han ærgrer sig over, at Danmark ser ud til at udskyde de krav til energiforbedringer, som branchen allerede har teknologien til at realisere:

- I de kommende 5-10 år sker der med det nye forslag til bygningsreglement ikke væsentlige energimæssige forbedringer af bygningerne, der anvender hele 40 % af Danmarks energiforbrug, siger Joakim Haulrik, som mener, at Br-10 vil gøre det umuligt at nå regeringens målsætning om at reducere energiforbruget fra danske bygninger med 25 % inden 2015.

Øget konkurrence fra udlandet
De manglende tiltag fra politisk side vil ikke kun få betydning for co2-reduktionen. Pro Tec-direktøren frygter nemlig også, at udenlandske producenter af byggematerialer vil få en konkurrencemæssig fordel på det danske marked:

- De udenlandske virksomheder har allerede velfungerende lavenergiprodukter klar på hylden; blandt andet fordi flere lande stiller skrappere energikrav end Danmark. Industrien vil mangle motivationen til at udvikle højteknologiske og energirigtige vinduer, når man stadig må sælge vinduer, der taber varme, spår Joakim Haulrik.

- Vi kunne løse store dele af klimaudfordringen blot ved at benytte moderne lav- og nulenergiprodukter, som allerede findes. Men så længe forældede produkter fortsat må sælges, vil de i mange tilfælde blive foretrukket på grund af indkøbsprisen, også selvom den begrænsede merpris for et moderne energirigtigt vindue tjenes hjem over varmeregningen i løbet af få år, slutter han.

Find hele bygningsreglementet inkl. foreslåede ændringer på www.ebst.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078