23948sdkhjf

Derfor investerer Rumas et millionbeløb i egen pladefabrik

I 2014 blev Nordjysk Møbelfabrik købt af sin suverænt største kunde, som er kontorleverandøren Rumas.

Fabrikken i Lindholm tæt på Aalborg Lufthavn var en stolt snedkervirksomhed, som kunne sit håndværk, men som ikke var specielt effektiv, mente man hos Rumas.

Derfor har den nye ejer investeret et millionbeløb i maskiner, som har højnet kvaliteten, præcisionen og ensartetheden og som har bragt gennemløbstiden i bund.

For eksempel tager det en ny fræser højst 3 minutter om at fræse en skrå bordkant på en MDF-plade. Før kunne det tage mellem 30 og 45 minutter.

- Det er en kæmpe forbedring, fortæller Rikke Kragelund, som er markeringansvarlig.

- Det gør, at vi er langt mere effektive og kan nå langt mere uden at skulle ansætte flere. Det gør plads til, at vi kan servicere endnu flere kunder, siger hun.

Foruden at være storkunde hos Rumas, som aftager alle sine borde og reoler med mere fra Lindholm-fabrikken, så er Nordjysk Møbelfabrik også leverandør til andre plademøbelproducenter.

For 2 år siden oprustede Rumas for første gang på sin nyerhvervede fabrik med en kantlimer. Og foruden fræseren er der investeret i en dyveltrækker, som borer huller i hyldeplader til reoler og sætter dyveler - de tynde og korte, profilerede rundstokke - i hylderne automatisk.

- Det er også alt sammen med til at minimere spild, fordi vi begår færre fejl. Det er alt sammmen med til at gøre det til en mere effektiv og moderne virksomhed.

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172