23948sdkhjf

VKR Holding forbedrer sin indtjening

Omsætningen faldt med 10 pct. i forhold til 2008, men indtjeningen og likviditeten viste fremgang i 2009. Årets resultat blev på over 1 mia.kr.
Nybyggeri og renovering i både Europa og USA er fortsat på et meget lavt niveau.

Det afspejler sig i det netop offentliggjorte årsregnskab for 2009 fra VKR Holding, der tæller vinduesproducenterne Velux og Velfac.

Adm. direktør Leif Jensen fra VKR Holding forklarer:

- Det har været en hård tid, og er det fortsat, hvor vi har måttet afskedige gode medarbejdere og lukke fabrikker i Danmark og Tyskland. Men det har været nødvendigt for at genoprette en sund drift og bevare konkurrenceevnen. Derfor er det godt, at resultaterne nu så småt begynder at vise sig.

Tilfredsstillende resultat
- VKR Holdings virksomheder havde i 2009 en omsætning på 15,5 mia. kr., hvilket er et fald på cirka 1,8 mia. kr. sammenlignet med sidste år, oplyser adm. direktør Leif Jensen.

Faldet i omsætningen blev samlet set 10 procent, men med forskellig styrke i VKR Holdings forretningsområder.

Driftsindtjeningen blev dog forbedret i 2009, og overskudsgraden steg.

- Sammen med et forbedret afkast af de finansielle investeringer betyder det, at årets resultat efter skat blev på 1,3 mia. DKK. Det finder vi tilfredsstillende i lyset af markedssituationen. Desuden var der en fin udvikling i pengestrømme fra driften og likviditeten udviklede sig godt, siger adm. direktør Leif Jensen.

Fortsat investeringer i innovation og produktudvikling
VKR Holding valgte at fastholde niveauet for innovation og produktudvikling i 2009.

I et samarbejde mellem flere af VKR Holdings virksomheder og eksterne parter blev der i 2009 indviet fire demonstrationshuse efter aktivhusprincippet i Danmark, Tyskland og Østrig.

Husene bygges som eksempler på fremtidens intelligente bygninger der selv producerer energi, er CO2 neutrale, har et godt indeklima og en spændende arkitektur.

I 2010 og 2011 åbnes yderligere fire huse i Østrig, Tyskland, Frankrig og England.

2010 bliver et vanskeligt år
Ifølge brancheprognoser ventes der i de fleste europæiske lande direkte fald i nybyggeri af boliger og erhvervsejendomme i 2010, mens tendensen vedrørende renovering er lidt mere positiv, men stadig med et samlet fald.

- Vi forventer, at også 2010 bliver et særdeles vanskeligt år. Starten på året har vist en meget langsom udvikling i afsætningen bl.a. præget af strengt vintervejr og voldsomt vejrlig i stort set hele Europa. Vi fortsætter med vores løbende effektiviseringer og investeringer i produktudvikling, så vi er klar, når markederne igen vender, siger Leif Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094