23948sdkhjf

Regnskabet opgjort: Trappefabrik ramt af byggekædelussing

Den multinationale, britiske detailkoncern Kingfisher sammenlagde i 2015 indkøbene for sine byggemarkeder i 10 lande.

Og det gav en smældende lussing til trappefabrikken Dolle i Frøstrup i Hanherred.

Den tyskejede trappefabrik i Nordjylland mistede massevis af omsætning i Frankrig og Storbritannien, og det er en hovedårsag til, at Dolles nettooverskud er mere end halveret fra 2015 til 2016, fortæller direktør Francois Grimal.

Det var i forbindelse med en internationalisering, at Dolle skulle konkurrere med op imod 10 andre om at blive blandt de få udvalgte.

- De traf en beslutning om, at kun prisen er vigtig, og det er vi ikke enig i. Vi er ikke billigst og har ikke lyst til at være det, siger han til Wood Supply.

For dem der gider innovation

Han kalder det for branchens nye, barske forhold. Derfor vil Dolle søge gradvis bort fra fokusset på byggemarkedernes gør-det-selv segment og søge mere over i et kundesegment, hvor kvalitet og service har betydning.

- Når vi arbejder med patenterede løsninger og unikke egenskaber, så er det ikke sjovt, hvis kunderne er ligeglade og kun tænker på pris. Så vi vil gå efter de kunder, som værdsætter det.

Omsætningsnedgangen har dog ikke ført til fyringsrunde. Medarbejderantallet er især blevet nedbragt ved ikke at genbesætte stillinger efter afgang, fortæller han.

Med hensyn til 2017-resultatet er han optimist. Der er chancer for, at Dolle kan vinde omsætning tilbage på de markeder, hvor meget er tabt, men han vil ikke love hverken en tilbagegang eller en fremgang.

- Det bliver endnu et positivt plusresultat, men der er meget, vi ikke kan forudse, og vi er meget nemt påvirket af udvikling i valutakurser.

Dolle A/S
mio. kr. 2016 2015
Bruttoresultat 70 79
Resultat af primær drift 11 17
Resultat før skat 8 15
Årets resultat 5 10
Balancesum 180 187
Egenkapital (inkl. minoritetsint.) 104 104
Administrationsomkostninger -31 -31
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078