23948sdkhjf

Fynsk snedkeri løser opgave for arkitektfirmaet 3XN

Det fynske møbelsnedkeri Pedersen Pilegaard har leveret et enormt puslespil af træplader til stor udstilling i København.
En af Danmarks største arkitektvirksomheder, 3XN, står bag udstillingen Mind Your Behaviour i Dansk Arkitektur Center, der stillet skarpt på de nyeste tendenser i dansk byggeri og byudvikling.

De spektakulære og ret komplicerede, abstrakte bygningsudsnit, som indgår i udstillingen, kaldes ”arkitektoner” og er fremstillet hos det fynske møbelsnedkeri Pedersen Pilegaard.

Puslespil blev samlet perfekt
Snedkeriets laver specialopgaver til firmaer og private og opgaverne spænder normalt lige fra restaureringer til moderne skranker indeholdende den nyeste teknik.

- Det har været utrolig spændende og en stor udfordring for os at fremstille arkitektonerne. Vi har skåret mere end 1000 plader ud i et slags puslespil udelukkende ved at stole på de udførlige tegninger fra 3XN. Det fantastiske var, at hele det passede perfekt, da vi skulle samle de mange elementer, siger snedkermester Mogens Pedersen.

Krævende modeller
For Kim Herforth Nielsen, partner og kreativ chef samt grundlægger af 3XN, har samarbejdet også været en positiv oplevelse.

- Vi har fra begyndelsen været enige om det høje kvalitetsniveau og hele opgaven er løst på glimrende vis og leveret til tiden. Kan man lave designmøbler kan man også lave krævende modeller af arkitektur - derfor valgte vi Pedersen Pilegaard til at løse opgaven, siger Kim Herforth Nielsen.

Arkitektonerne er fremstillet i birkekrydsfinér og fyrretræ med detaljer i mdf-plade, der til slut er malet.

Arkitektur kan skabe adfærd
Udstillingen på med titlen ”Mind Your Behaviour” viser udvalgte bygninger fra 3XN’s portefølje, blandt andet Horten, Landsbanki, Ørestad Gymnasium, Middelfart Sparekasse samt det nye Danmarks Akvarium.

- Udstillingen handler om, hvordan vi arbejder med adfærd, når vi skaber arkitektur, forklarer Kim Herforth Nielsen, grundlægger af 3XN.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078