23948sdkhjf

Rationel Vinduer får Byggeriets Energipris

Kronprins Frederik overrakte i går en nyindstiftet energipris til Rationel Vinduer og tog senere et blik ind af fremtidens vindue, der fungerer som en transparent radiator.
Byggeriets Energipris 2010 blev i går overrakt af H.K.H. Kronprins Frederik, der er protektor for Klimakonsortiet, til Rationel Vinduer. Vinduesproducenten har udviklet et nyt vindueskoncept, hvor vinduet fungerer som en transparent radiator.

Overrækkelsen fandt sted på byggeriets fagmesse, Tun Byg, i Fredericia, og det unikke koncept blev rost af Kronprinsen.

- Rationel Vinduer har realiseret visionen om et vinduessystem, som tilfører boliger mere energi i fyringssæsonen, end der sættes til ud gennem vinduerne, udtalte H.K.H. Kronprins Frederik ved prisoverrækkelsen.

Royalt besøg på stand A-1548
Efter prisoverrækkelsen fik Rationel Vinduer besøg af Kronprisen i deres udstilling på byggemessen, og her kunne han ved selvsyn se nærmere på den innovative solafskærmning og den nyskabende indbygning af det energirigtige vindue.

Direktøren for Rationel Vinduer, Jes Jensen, glæder sig både over prisen og det kongelige besøg i udstillingen.

- Vi er meget stolte over Kronprinsens besøg i vores udstilling, for han er en formidabel ambassadør for klimavenlige initiativer som vores. Hans besøg og Byggeriets Energipris 2010 er den bedst tænkelige anerkendelse, og det giver næring til endnu mere nytænkning blandt vores medarbejdere, siger adm. direktør Jes Jensen fra Rationel Vinduer.

Stort teknologisk fremskridt
Rationel Energi+ Vindueskonceptet er et stort teknologisk fremskridt, som er resultatet af flere års målrettet udviklingsarbejde i materialer og design. Det nye Energi+ vindueskoncept er ekstremt energioptimeret og har den særlige egenskab, at det bidrager positivt til opvarmningen af boligen. Konceptet består af tre elementer: Vindue, solafskærmning og indbygning.

Den udvendige solafskærmning gør det muligt at ændre vinduets egenskaber hen over døgnet. Om dagen anvendes solafskærmningen for at udgå overophedning, og om natten isolerer solafskærmningen yderligere, så mindst muligt varme forsvinder ud gennem vinduerne.

En lang række af byggeriets organisationer står bag den nyindstiftede energipris: Klima- og Energiministeriet v/Energistyrelsen, Dansk Byggeri, Håndværksrådet, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Danske Arkitektvirksomheder, Konstruktørforeningen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører – FRI, Dansk Indeklima Mærkning, PEFC og Trælasthandlerunionen – TUN.

Byggeriets Energipris gives bl.a. for at have udviklet og dokumenteret energibesparende bygningsdele og komponenter til byggeriet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094