23948sdkhjf

Lilleheden slår et slag for bæredygtigt træ

Byggeriets haltende efterspørgsel på bæredygtigt træ skyldes uvidenhed. Det mener man hos Lilleheden, som nu sætter fokus på problematikken.
Fra mandag den 8. marts og fire måneder frem vil samtlige kappe- og lagerbjælker, der forlader Lillehedens fabrikshaller, være forsynet med et grønt FSC-mærke.

Det sker som led i en ny kampagne, der skal være med til at højne kendskabet til FSC og ordningens bidrag til et bedre miljø:

- Selv om FSC-certificeringen indgår i den vejledende danske offentlige indkøbspolitik for tømmer, er det endnu begrænset, hvad effekten har været. Vi håber, at vores initiativ kan være med til at åbne byggesektorens øjne for, hvor let det er blevet at skaffe certificeret limtræ til byggeprojekter, forklarer Dorthe Sprøgel fra Lilleheden.

Forud for kampagnen har salget af FSC-mærkede kappe- og lagerbjælker været yderst begrænset, men hos Hirtshals-virksomheden tror man på, at udviklingen kan vendes.

- Vi har god grund til at tro, at mange danske bygherrer vil vælge certificeret konstruktionstræ, hvis de får valget, siger Dorthe Sprøgel.

Lilleheden ser de fire måneder som en forsøgsperiode, og virksomheden vil herefter evaluere, om tiltaget skal føre til noget mere permanent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078