23948sdkhjf

Har du hørt, at der starter en designfestival i dag?

Wood Supply kommenterer.

David Wedege er journalist og nyhedsredaktør for Wood Supply.

Har du egentlig opdaget det - har du egentlig hørt?

Som Wood Supply skrev for mindre end en måned siden, er en hel festival rent faktisk startet i dag. Danish Design Festival. Og den foregår ikke på en mark som Roskilde.

Men i hele Danmark, som arrangørerne siger.

Især Københavns Kommune og Kolding Kommune er gået ind som støtter af projektet sammen med Dansk Design Center, Design Denmark, Danske Kunsthåndværkere & Designere samt Bella-messen Northmodern, der skulle have været holdt midt i maj, men som ved juletid blev aflyst, fordi den unge trademesse på Amager savnede støtte fra vægtige danske designmøbelbrands.

Arrangørerne kalder selv årets udgave, som er spredt ud over en måned - for en prototype. Deri ligger en erkendelse af, at man ikke har nået det i 2017, man ville, da Northmodern sidste år i august udbasunerede en vision om en designevent i København, der skulle give verdensomspændende genlyd.

Visionen virker meget langtfra realiseret.

Gennemgår man det lange program af events - hvoraf mange også havde fundet sted - selv om der ikke var sammensat et festivalprogram - så glimrer møbelproducenterne ved deres fravær.

Heller ikke begivenheden 3 Days of Design, som foregår i festivalperiodens sidste dage, optræder i programmet.

Jo, Fredericia Furniture gør opmærksom på, at man kan besøge deres showroom under 3 Days of Design.

Om det er Danish Design Festival, der ikke vil adoptere 3 Days of Design, eller om det er 3 Days of Design, der ikke ønsker at optræde i festivalprogrammet, fremgår umiddelbart ingen steder.

Så der er ingen trademesse i Bella Centret. Og ingen 3 Days på programmet. Det efterlader programmet med en designmøbelprofil, der er svær at få øje på, og årsagen må være, at aktørerne ikke har kunnet enes om en fælles platform.

En dansk designscene, der ikke formår at forene sig i fælles fremstød, får formentlig svært ved at profilere sig med gennemslagskraft.

Der er masser af godt at sige om det væld af arrangementer, der indgår i programmet, men som festivalprogram er det stærkt udfordret af manglende fokus og på at være spredt over tid og steder.

Nu har denne redaktørklumme gjort sit til, at årets festival bliver opdaget. Og hvis arrangørerne formår at forene scenen - så bliver det måske ligefrem opdaget også uden for denne smalle læsercirkel, at der er designfestival i Danmark i maj 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078