23948sdkhjf

JKE Designs paradoks: Derfor faldt omsætningen midt i regnskabssucces

Derfor er den øgede efterspørgsel gået virksomhedens næse forbi.

Når JKE Design nu kan juble over, at 3 år med tocifrede millionunderskud er vendt, så kan køkkenproducenten i Jerslev i Vendsyssel samtidig ømme sig over, at omsætningen faldt i 2016.

Mens den samlede danske køkkenbranche solgte for 6 procent mere end året før, så stod JKE Designs samlede køkkensalg stille.

- Det skyldes det, der ligger bag vores nye strategi, at vi ikke har været godt nok til stede, hvor væksten er, nemlig i de store byer. Når man ser det opsving, der er i byggeriet, så er det ikke jævnt fordelt i Danmark.

Netop derfor skal JKE Design rykke ind i større byer i år, og har især kig på Aarhus og Odense og en række andre mellemstore byer.

Der er heller ikke sat nål i Aalborg - Danmarks fjerdestørste by. Aalborg er ikke engang med i planen for cirka 30 nye åbninger frem mod 2019.

Der er en JKE Butik i Brønderslev cirka 30 km nord for Aalborg. Og JKE-forhandleren Hvidevarebrugsen i landsbyen Store Ajstrup ved Nibe - cirka 30 km vest for Aalborg.

- De gør et godt stykke arbejde i Store Ajstrup og dækker meget mere end lokalområdet. Lige nu fokuserer vi på de steder, hvor vi er dårligst dækket, og der er Aalborg ikke i fokus, men på længere sigt kan det blive aktuelt med en butik i Aalborg by, siger Claus Nørgaard, adm. direktør hos JKE Design.

Mens køkkensalget omtrent er stået stille, er den samlede omsætning faldet med godt 17 millioner, og hovedforklaringen er, at Ballingslöv-koncernen i 2016 flyttede produktionen af skydedøre under mærket Xlnt fra JKE Design i Jerslev og til Kviks fabrik i Vildbjerg.

Skydedørsproduktionen var ikke rentabel i Jerslev, og det forsøger man at forbedre med en intern flytning i koncernen.

- Jeg vil sige, at det er et volumenspørgsmål. Skydedøre laves specielt til den enkelte kunde efter mål, og det har ikke passet ind i vores produktionsflow. Vi er gode til at fokusere på køkkener og bademiljøer, siger Claus Nørgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125