23948sdkhjf

Velux-formand træder tilbage

Efter 36 år som bestyrelsesformand har Lars Kann-Rasmussen besluttet at forlade bestyrelserne hos VKR Holding og datterselskabet Velux.
På de kommende generalforsamlinger i marts 2010 siger Lars Kann-Rasmussen farvel efter 36 år som formand for en af Danmarks største industrikoncerner; VKR.

Med sin afgang efterlader Kann-Rasmussen formandsposter hos både VKR Holding og Velux. I stedet er Søren Bjerre-Nielsen indstillet til formandsposten hos VKR, mens Jens Jørgen Madsen køres i stilling som formand hos Velux.

Søren Bjerre-Nielsen er koncerndirektør i Danisco og har siddet i bestyrelsen hos VKR siden 1996; heraf de seneste fem år som næstformand. Jens Jørgen Madsen er tidligere CEO hos Grundfos. Han har siddet i Velux’ bestyrelse siden 2007, og blev desuden valgt ind i bestyrelsen hos VKR Holding tidligere i år:

- Beslutningen har været forberedt et godt stykke tid, så både Søren og Jens Jørgen er godt rustede til at tage over. Det har været mange utroligt spændende arbejdsår, og takket være dygtige og engagerede medarbejdere, ledere, direktører og bestyrelseskolleger har firmagruppen udviklet sig meget positivt gennem årene, siger Lars Kann-Rasmussen, der oplyser, at han fortsætter som formand for Villum Kann Rasmussen Fonden.

Altid områder der kan forbedres og udvikles
Søren Bjerre Nielsen er meget glad for opfordringen til at overtage formandsposten for firmagruppen i VKR Holding:

- Det bliver udfordrende, og jeg går til opgaven med en vis ydmyghed, selvom jeg har været med i firmagruppen på bestyrelsesniveau i en længere årrække. Firmagruppen er generelt i fornuftig gænge trods meget vanskelige tider; men der er altid områder, der fortsat vil kunne forbedres og udvikles, siger han.

Stor tillidserklæring
Jens Jørgen Madsen har gennem de seneste tre år fået et indgående kendskab til Velux’ forretningssystem, og han ser frem til at få øget ansvar i bestræbelserne på at styrke selskabet yderligere:

- Jeg er stolt over, at der nu peges på mig til formandsposten, hvilket er en stor tillidserklæring, som jeg vil arbejde hårdt for at leve op til. Der er rigtig mange paralleller til min mangeårige tidligere arbejdsplads, og jeg vil som kommende bestyrelsesformand understøtte direktionen og organisationen i at gøre Velux endnu stærkere i de kommende år, fastslår han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093