23948sdkhjf

Renoveringspuljen gavner vinduesproducenter

Flere direktører giver udtryk for, at den statslige renoveringspulje har været med til at hjælpe dem gennem efteråret. Til gengæld ser 2010 ud til at blive en svær udfordring.
Overordnet set er det de kritiske røster, der har været i overtal, siden regeringen i foråret lancerede sin renoveringspulje. Men rundt omkring i byggesektoren er der også positive historier at fortælle.

I vinduesbranchen melder flere virksomheder således, at renoveringspuljen har været med til at løfte salgstallene. Hos Jydsk Vindueskompagni vurderer salgsdirektør Thomas Olesen, at puljen har bidraget med cirka 10 % af årets samlede omsætning:

- Vi har faktisk haft et rigtig godt efterår. Leveringstiden er blevet forlænget med typisk to til tre uger oveni de sædvanlige 4-5 uger, siger han til Jyllands-Posten.

Thomas Olesen fortæller, at den stigende efterspørgsel har gjort det muligt at fastholde medarbejderne og vurderer, at man uden renoveringspuljen nok var blevet nødt til at fyre folk.

Svært at spå om 2010
Hos Rationel og Velux er meldingen den samme som hos Jydsk Vindueskompagni, men når talen falder på forventningerne til 2010 er billedet straks mere broget:

- Når jeg ser ind i 2010, kan jeg være i tvivl om, hvordan det kommer til at se ud. Jeg tror, at det bliver et svært år. Den frygt, man kan have, er, at markedet nu er mættet, siger Jes Jensen, administrerende direktør hos Rationel Vinduer.

Direktør-kollega Jesper Salskov fra Velux Danmark supplerer:

- Der er ingen tvivl om, at vi har oplevet en positiv indflydelse på grund af renoveringspuljen, men det har snarere fremrykket et salg. Foråret var slemt, men henover sommeren er det blevet bedre, oplyser han.

Kilde: Jyllands-Posten

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125