23948sdkhjf

Snedkernes Efterårsudstilling modtager Wegner Pris

Snedkernes Efterårsudstilling modtog i sidste uge Wegner Prisen 2017.

Det skete på Kunstmuseet i Tønder, hvor repræsentanter fra design- og møbelbranchen var samlet for at hylde Tønders bysbarn Hans J. Wegner. 

- Snedkernes Efterårsudstilling har siden 1981 været centrum for nytænkning og innovation, når nogle af landets mest talentfulde møbeldesignere har skabt og udstillet deres kreative bud på møbeltyper af høj brugsmæssig, håndværksmæssig og kunstnerisk kvalitet. Udstillingerne har fundet sted i Danmark såvel som i udlandet og har dermed udviklet snedkerhåndværket og udbredt nordisk designudvikling internationalt.

For den indsats modtog Snedkernes Efterårsudstilling torsdag Wegner Prisen 2017. 

Markant fejring
Tønder-borgmester Henrik Frandsen, der også er formand for juryen bag Wegner Prisen, forestod selve prisoverrækkelsen og udtalte i den forbindelse: 

- Med prisuddelingen ønsker vi at lave en markant fejring af Wegner. For om nogen har Hans J. Wegner været med til at sætte Tønder ikke blot på Danmarkskortet, men på verdenskortet.

Med hæderen fulgte et diplom, 25.000 kroner og en Wegner Y-stol, som administrerende chef Karin Carlander og bestyrelsedmedlem Gert Kjeldtoft stolt modtog på vegne af Snedkernes Efterårsudstilling. 

Fakta om Wegner Prisen

Wegner Prisen blev stiftet i 2015 i anledning af Hans J. Wegners 100 års fødselsdag. Det er derfor tredje gang, prisen bliver uddelt. Sidste år gik prisen til Aarhus Rådhus, mens japanske Noritsugu Oda, der er international samler og kender af dansk design, modtog prisen i 2015. 

Bag uddelingen af Wegner Prisen står Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune. Med prisuddelingen ønsker museet og kommunen at hædre det verdenskendte bysbarn, der i 2014 ville være fyldt 100 år. 

Wegner Prisen bliver uddelt en gang om året til en designer eller institution, der har bidraget væsentligt til nordisk designudvikling eller en person, som bidrager til at udbrede kendskabet til Wegners virke.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078