23948sdkhjf

Anlægsinvestering løfter produktionen hos HTH

En ny anlægsløsning har givet tydelige kvalitetsforbedringer hos køkkenproducenten i Ølgod.
Optimal visuel ensartethed i det færdige produkt, en hurtigere påklæbningsproces samt pladsbesparelse i produktionshallen er nogle af de fordele, som en ny anlægsinvestering har ført med sig hos køkkenproducenten HTH.

Ølgod-virksomheden købte for nylig et anlæg fra italienske Omma med hot-melt PUR lim, og det har de på ingen måde fortrudt.

De helt store kvalitetsforskelle i nutidens produkter med laminat ligger ofte i overfladens ensartethed. Bruges vandholdig lim og traditionel presse, som virksomheden før gjorde, vil der altid være ’bølger’ i overfladen, men ved anvendelse af PUR-lim elimineres problemet.

Overfladen fremstår efter valsepresningen fuldstændig ensartet og danner et optimalt underlag for laminatpåføringen. Resultatet er spejlblanke produkter.

Fordele på flere fronter
Udover forbedringerne i produktkvaliteten har det nye anlæg også været med til at gøre livet lettere for medarbejderne. Afstabling og vending af emnerne er blevet nemmere, fordi emnerne nu køres automatisk rundt. Det sparer en del håndtering og giver et arbejdsmiljø med færre løft.

Samtidig er materialespildet minimeret, mens fleksibiliteten er øget:

- Før krummede emnerne nogle gange, hvilket ofte giver udfordringer i den videre bearbejdning. Det gør de ikke mere. Desuden kan vi nu hurtigere køre en ’ommer’, hvis noget går galt. Vi kan også køre mindre serier – endda enkeltstyks, fordi omstillingstiden er meget kort, fortæller projektleder Jimmy Nielsen.

Også rengøring er blevet lettere. Rullerne, som emnerne kører på, er teflonbelagte, så evt. overskydende lim nemt kan tørres af. Ved rengøring af påføringsvalserne blandes PUR-limen med et pulvermateriale. Pulveret nedbryder limen og får den til at løbe ud i et dræn, tynd som vand.

Med overgangen til det nye anlæg har HTH skiftet limtype, og på spørgsmålet om, hvilken lim der holder bedst, trækker Jimmy Nielsen lidt på smilebåndet:

- De første trækprøver viser, at de to sorter hæfter cirka lige godt. PUR-limen hæfter måske lidt bedre. Fordelen ligger i den efterfølgende omfræsning. Vi fræser med 22 m/min., og før sprang laminatet ofte fra, hvis der var et område uden lim. Det sker ikke nu, forklarer han.

Produktionsoptimering er vejen frem
Italienske Omma var den første europæiske producent, der troede på udvikling af løsninger til påføring af hot-melt PUR lim. Virksomheden har derfor udviklet en serie specielle opvarmede påføringsvalser, som muliggør processen.

HTH har valgt at følge med denne udvikling, fordi virksomheden har en tro på, at optimering af produktionen er den rette vej til at stå bedst muligt rustet i fremtidens marked.

Det nye anlæg fra Omma er implementeret i samarbejde med LindLarsen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094