23948sdkhjf

Bolighus melder møbelproducenter til Konkurrencestyrelsen

Franks Bolighus i Virum nord for København har anmeldt en stribe fabrikanter og sin egen brancheforening for kartelvirksomhed.
Hos Franks Bolighus på Sorgenfri Torv i Virum har kunderne i årevis kunnet opnå klækkelige rabatter ved køb af dyre designermøbler, men nu har en række førende producenter med Fritz Hansen, Montana og Fredericia Furniture i spidsen opsagt leveringsaftalerne med bolighuset.

Ifølge producenterne skyldes det manglende betalinger, men direktøren hos Franks Bolighus, Mikael Simonsen, har en anden udlægning af sagen:

- Vi kan bevise det modsatte. Der er tale om en fuldstændig åbenlys boykot af os fra en kreds af virksomheder i møbelbranchen, der alle taler sammen. Det er et angreb på den frie konkurrence og vores ret til at give kunderne de rabatter, vi vil, siger han til dagbladet Børsen.

De opsagte aftaler har medført, at Franks Bolighus, efter 45 års virke, balancerer på randen af en konkurs, og Mikael Simonsen har nu meldt producenterne samt brancheforeningen Danske Møbelhandlere til Konkurrencestyrelsen for overtrædelse af forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler.

Meldt til inkasso
Hos Fredericia Furniture kan man ikke genkende Mikael Simonsens udlægning. Salgsdirektør Ole Bjerg oplyser, at samarbejdet med forhandleren er ophørt pga. ubetalte regninger:

- Vi har ikke opsagt Franks Bolighus, fordi de har givet for høje rabatter, men fordi firmaet ikke betalte deres regninger til tiden, og vi har været nødt til at sende dem til inkasso, siger han og afviser, at fabrikken har stillet krav til udsalgspriserne:

- Vi har en prisliste, som vi samarbejder med vores forhandlere om, og som vi kalder vejledende udsalgspriser. Men hvad forhandleren i sidste ende tager i pris, må og kan vi ikke blande os i. Så ville vi få nogle værre slag over snuden af konkurrencemyndighederne, fastslår Ole Bjerg.

Hos Fritz Hansen er meldingen tilsvarende, mens Montana Møbler ikke ønsker at kommentere sagen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113