23948sdkhjf

VKR køber canadisk vinduesproducent

Med virkning fra 1. november 2009 har VKR Holding overtaget den canadiske virksomhed, Gienow Windows & Doors.
Som led i en langsigtet strategi om at øge aktiviteterne uden for Vesteuropa har VKR Holding netop købt canadiske Gienow Windows & Doors.

Købet omfatter aktiviteterne i den vestlige del af Canada under de tre varemærker Gienow, Award og AWD. Virksomhedens tre brands retter sig mod tre forskellige hovedmarkeder: Nybygning af enfamiliehuse, flerfamilie- og etageejendomme samt renovering af bygninger.

- Vi er en industriel ejer med en langsigtet horisont og ejer i forvejen blandt andet en række facadevinduesvirksomheder. Købet passer derfor godt ind i vores strategi om at øge omsætningen udenfor Vesteuropa, siger administrerende direktør i VKR Holding, Leif Jensen.

Den canadiske virksomheds tre brands vil blive ledet fra samme selskab og den canadiske direktion fortsætter i selskabet, som har i alt cirka 650 medarbejdere.

God regional platform
I lighed med Europa har Canada været ramt af nedgang inden for især nybyggeri, men for enfamilieshuse er markedet så småt ved at være stabiliseret.

Alberta-provinsen, hvor Gienow har sine aktiviteter, er præget af lav arbejdsløshed og en årlig befolkningstilvækst på 1-2 % sammenlignet med et stagnerende befolkningstal i Europa:

- Canada er et nyt marked for os, men de klimatiske og forretningsmæssige forhold ligner de nordeuropæiske, så vi føler os ganske godt forberedte. Det canadiske marked er pt. lige så vanskeligt som de europæiske markeder, men vi mener, at Gienow Gruppen er en virksomhed med en god regional position på det canadiske marked og med lovende potentialer på den anden side af den nuværende krise, siger Leif Jensen.

Fakta om Gienow, AWD og Award
• Gienow blev grundlagt i 1947 og har i dag cirka 650 medarbejdere.

• Virksomheden består af tre brands: Gienow (enfamilie-huse), AWD (flerfamilie- og etageejendomme og Award (renoveringsmarkedet).

• Hovedmarked i den vestlige del af Canada, primært provinserne Alberta og British Columbia.

• Virksomhedens produkter produceres i træ, aluminium og plast.

• Salget foregår dels direkte til entreprenørerne og gennem forhandlernetværk.
Læs mere om: vkr
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079