23948sdkhjf

Stort underskud hos Stora Enso

Der var fremgang at spore i tredje kvartal, men flere engangsposter har trukket ned på bundlinjen. Resultatet før skat er næsten 180 mio. € dårligere end i andet kvartal.
Stora Enso har netop offentliggjort et kvartalsresultat på -548,7 mio. €, men trods det store underskud er der også positive elementer at fremhæve i regnskabet fra den svensk-finske trækoncern:

- Vores tredje kvartal er endnu et bevis på betydningen af forebyggende tiltag under ekstremt svære forhold. Via en engageret indsats kan vi fremvise et solidt cashflow, et forbedret resultat og en stærk balance. Det giver os en platform at bygge fremtiden på, siger CEO Jouko Karvinen.

Resultatet før engangsposter lyder på 106,4 mio. €, og det er en fremgang på 117,8 % i forhold til andet kvartal. Ekstraordinære nedskrivninger og andre engangsposter på i alt 655 mio. € giver dog et samlet resultat på -548,7 mio. €. Til sammenligning endte andet kvartal 2009 med et underskud på 370,6 mio. €, mens tredje kvartal 2008 gav et minus på 161,7 mio. €.

Stora Enso forventer, at markedet fortsat vil være svagt i de kommende måneder som følge af overkapacitet og pressede priser, og ledelsen vil endnu ikke sætte tal på forventningerne til 2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095