23948sdkhjf

Røde tal hos Hurup Møbelfabrik

Ovenpå en årrække med pæne overskud kom Thy-virksomheden ud af 2008/09 med et negativt resultat på 1,4 mio. kroner. Der kalkuleres dog med sorte tal igen til næste år.
Vigende omsætning fremhæves som den primære årsag til, at Hurup Møbelfabrik sluttede det forgangne regnskabsår med et underskud på 1,4 mio. kroner efter skat.

Resultatet er 9,5 mio. kroner dårligere end i 2007/08, mens bruttofortjenesten er faldet fra 31,92 til 27,47 mio. kroner, og udviklingen betegnes som ”utilfredsstillende”.

Trods underskuddet ser Hurup Møbelfabrik positivt på fremtiden. Blandt andet fremhæves det, at man i årets løb har fortsat sin strategi med investeringer til styrkelse af selskabets interne og eksterne forhold:

- Der er i regnskabsåret investeret i nye produktions- og administrationsfaciliteter og -udstyr, ligesom antallet af udstillingsbutikker er øget betragteligt, oplyser Hurup-ledelsen i sin årsrapport.

Investeringerne, der ventes afsluttet i løbet af det kommende år, dækker blandt andet over etablering af nye produktionslokaler, som indvies i næste måned. Antallet af medarbejdere er samtidig øget fra gennemsnitligt 64 i 2007/08 til 79 i 2008/09.

I indeværende regnskabsår, som blev indledt i maj, er der forventninger om et overskud, som dog vil være ”påvirket af den fortsatte udvikling i markedet”. Det ventes endvidere, at antallet af butikker vil blive udvidet fra de nuværende 11.


Illustration: Hurup Møbelfabrik
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094