23948sdkhjf

Lavkonjunktur fylder ordrebogen

Krisen har øget træ- og møbelvirksomhedernes fokus på effektivisering. Det nyder man godt af hos Thorup Smed, hvor efterspørgslen på enkle produktionsløsninger er stigende.
Hos Thorup Smed har den finansielle krise indtil videre ramt med omvendt fortegn. Virksomhederne i træ- og møbelindustrien har nemlig i stigende omfang fået fokus på at effektivisere produktionen, og det kommer Mors-virksomheden til gode:

- Vi mærker interesse for enkle og effektive løsninger på specifikke problemer i produktionen. I stedet for at investere i store maskinanlæg i udlandet, er der interesse for skræddersyede løsninger på helt specifikke håndterings- eller bearbejdningsproblemer, siger indehaver Martin Mikkelsen, der har en enkel forklaring på sin virksomheds aktuelle succes:

- Vi udvikler specialmaskiner, som skal udfylde et bestemt behov og ikke mere. Det betyder, at vores maskiner er enkle, de er nemme at vedligeholde og reparere og samtidig billigere end de store og mere generelle maskiner, som måske ofte kan mere, end der er behov for.

Martin Mikkelsen fremhæver et aktuelt projekt, som Thorup Smed for nyligt har udført for Outrup Vinduer og Døre. Virksomheden ønskede en karmpresser med forskellige specifikke krav, som de mere generelle maskiner ikke kunne leve op til, og her lykkedes det for Thorup Smed at udvikle en specialløsning, som blandt andet hurtigt kan omstille sig selv fra et lille til et stort emne.

Udover skræddersyede løsninger tilbyder Thorup Smed ombygning af eksisterende maskiner, og også her mærker man pt. en stigning i mængden af henvendelser:

- Vi kan især i denne tid mærke en større efterspørgsel på ombygning af eksisterende maskiner. Mange virksomheder har diverse maskiner stående, som ikke lige opfylder deres specifikke behov i produktionen. Men ved at foretage små ændringer kan maskinerne ofte genanvendes i produktionen, forklarer Martin Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097