23948sdkhjf

DLH: En snert af optimisme

DLH’s salgs- og resultatudvikling er fortsat stærkt præget af det globale økonomiske tilbageslag. Markedsudviklingen i 2. kvartal bekræfter dog indtrykket af en stabilisering af efterspørgsel og priser, omend med store lokale og regionale variationer.
DLH realiserede i årets 2. kvartal en omsætning på 991 mio. kr., hvilket er 29% lavere end omsætningen i samme periode sidste år. For hele 1. halvår blev koncernomsætningen 1.851 mio. kr., hvilket er 33% lavere end den tilsvarende periode sidste år.

Resultatet før skat blev for 2. kvartal et underskud på 8 mio. kr. mod et overskud på 4 mio. kr. i tilsvarende kvartal i 2008. 2. kvartals EBIT er dog forbedret med 10 mio. kr. i forhold til 1. kvartal 2009. For hele første halvår er resultatet før skat opgjort til -27 mio. kr. mod et overskud på 32 mio. kr. i 1. halvår 2008.

Hårdtrædivisionen
Markedet for hårdttræ er fortsat stærkt præget af den globale afmatning i byggeriet i langt det meste af verden. Markedsvolumen er begrænset, men det gennemsnitlige prisniveau er stabiliseret i løbet af 2009. Der er dog fortsat betydelig variation i pris og salgsudviklingen fra område til område og fra produkt til produkt.

Træ- & Pladedivisionen
Siden den globale recession satte ind i 4. kvartal 2008 er verdens samlede pladeproduktionskapacitet skrumpet mærkbart ind. Dette reducerede pladeudbud har betydet en stabil, i visse tilfælde moderat stigende prisudvikling på pladeprodukter. Samtidig har efterspørgslen rettet sig i den sidste del af 1. halvår, navnlig på de store markeder i Danmark og Sverige.

Fastholder forventninger
DLH har siden efteråret 2008 igangsat en række reorganiserings- og effektiviseringsinitiativer. Denne indsats sikrede i 2. kvartal 2009 en omkostningsreduktion på 20% i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år.

Selskabet afslutter regnskabsopgørelsen med at fortælle, at ledelsen fastholder forventningerne til 2009, der lyder på en omsætning i nærheden af 4 mia. kr. og et underskud før skat, der er væsentligt mindre end i 2008.

Kilde: DLH - Delårsrapport 2009

Læs mere om: DLH
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094