23948sdkhjf

Fremgang hos Inwido-koncernen

Årets andet kvartal endte med et overskud på 93 mio. SEK før renter og skat. Det er en halvering i forhold til samme periode i 2008, men samtidig markant bedre end de første tre måneder i år.
Hos den nordiske dør- og vinduesproducent, Inwido, har udviklingen i 2009 indtil videre medført en betydelig nedgang i overskuddet sammenlignet med sidste år.

Det netop offentliggjorte halvårsregnskab viser et overskud før renter og skat på 64 mio. SEK mod 229 mio. SEK i første halvår 2008. Omsætningen udgør i år 1,294 mia. SEK – en nedgang på 277 mio.

Inwido-koncernen kan dog glæde sig over pæn fremgang i forhold til årets første kvartalsregnskab. Således er underskuddet herfra på 29 mio. SEK byttet ud med et plus på 93 mio., og administrerende direktør Håkan Jeppsson ser flere positive tegn i markedsudviklingen:

- Efter en hård start på 2009 noterer vi nu øget efterspørgsel på et flertal af Inwidos markeder. Salget er i andet kvartal faldet med 18 % sammenlignet med sidste år, men det er bedre end sidste kvartal. Vores salg sker primært til konsumenter, som renoverer eller opfører egen bolig. Over for dette segment øgede vi salget i andet kvartal, siger direktøren.

Han oplyser endvidere, at Inwidos tilpasninger i produktionen indtil videre har medført besparelser på 170 mio. SEK i de faste omkostninger, og koncernen vil i de kommende måneder tilpasse kapaciteten yderligere.

Inwido beskæftiger godt 3.600 ansatte og står i Danmark blandt andet bag Storke og Outline.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079