23948sdkhjf

CODE 09: Kontormøbler med akustikvægge

Calma er navnet på en unik ny kontormøbelserie, skabt af tegnestuen Acer Design i samarbejde med kontormøbelproducenten Dencon.
En verden i konstant bevægelse kræver rum til ro og balance. For kroppen og for sjælen - ikke mindst på jobbet. Det var udgangspunktet, da designerne Erik Simonsen og Morten Nikolajsen i fællesskab skabte møbelserien Calma for Dencon.

- Med nutidens arkitektur, hvor glas spiller en stor rolle, er der behov for at tænke på trivsel i forhold til lyd og afskærmning på arbejdspladsen. Glas giver resonans og dårlig akustik, siger Erik Simonsen, designer og grundlægger af Acer Design.

Den udfordring løses i Calma med seriens akustikvægge, der er fremstillet af genbrugsuld presset i plader. Pladernes organiske flader fanger og runder skarpe lyde. Samtidig giver væggene afskærmning til ro og balance.

På funktionaliteten byder Calma også på andre nyheder. Med fladskærme og trådløse forbindelser forsvinder behovet for store, dybe skriveborde. I stedet er bordene gjort længere. Desuden har Acer Design udviklet en ny patenteret kabel-strømrulle:

- Vi kalder det en "lakridsrulle". Vi har samlet telefon-, data- og strømforbindelser i et fladt sort plastmodul, som i et stramt bånd rulles op langs skrivebordet. Når skrivebordet hæves, rulles båndet med op. Det skaber orden i et ellers kaotisk rod af ledninger og matcher Calmas stilrene udtryk, siger Erik Simonsen.

Calma leveres med stål eller aluminiumsstel og med overflader i lak, højtrykslaminat, træfiner eller linoleum. Fronterne leveres med enten aluminium eller finer og med jalousi- eller skydelåger.

Serien består udover skriveborde af mødeborde, opbevaring og en eksklusiv version af det klassiske direktørskrivebord - blandt andet med indbyggede højttalere.

Oplev Calma i Bella Center på stand B4-121.


Læs mere om CODE 09:
CODE 09 - Nordens første designmesse
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08