23948sdkhjf

Stora Enso fortsætter nedskæringerne

Skovindustrikoncernen har netop offentliggjort sine planer for omfattende begrænsninger i produktionen. Mellem 450 og 1.100 ansatte i Finland berøres.
Som følge af store tab og en fortsat svag efterspørgsel har Stora Enso nu offentliggjort planerne for en ny omfattende spareplan.

Mindst tre finske enheder – herunder savværket i Tolkkinen – lukkes senest ved slutningen af 2010, og samtidig skal produktionen ved flere andre enheder begrænses:

- I de forgangne to år har vi arbejdet på at tilpasse organisationen for at forbedre det langsigtede afkast, som er afgørende for virksomhedens fremtid. Vi har prøvet at handle så hurtigt som muligt, men det har ikke været hurtigt nok. Forretningsklimaet har ændret sig hurtigere end nogensinde tidligere, og eftersom vi ikke kan ændre på dette, vil vi i stedet fortsætte med at forandre Stora Enso, således vi kan operere under de nye betingelser og sikre koncernens fremtid, siger CEO, Jouko Karvinen.

Nedskæringerne ventes at berøre mellem 450 og 1.100 ansatte i Finland. Det endelige antal er usikkert, fordi Stora Enso afventer markedsudviklingen, før man træffer en endelig beslutning om, hvorvidt papirfabrikken Varkaus Mills skal lukkes ned permanent. Samtidig med offentliggørelsen af spareplanen har koncernledelsen foretaget nedskrivninger svarende til 6 mia. SEK.

Stora Enso omsatte i 2008 for 11 mia. € og beskæftigede ved årsskiftet 29.000 ansatte fordelt på 35 lande.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082