23948sdkhjf

Innovation sikrer sorte tal hos Gabriel

Fokus på kernekompetencerne giver den danske producent af møbeltekstiler medvind i en svær tid. Strategien har høstet anerkendelse, og Gabriel kan nu kalde sig årets næstbedste virksomhed i disciplinen innovation.
Kun overgået af Lego kan Gabriel kalde sig årets næstmest innovative virksomhed.

Det står klart, efter den danske producent af møbeltekstiler forleden blev tildelt en flot 2. plads i Innovation Cup 2009 - en konkurrence som virksomheden i øvrigt vandt i 2007.

For Gabriel har innovation altid stået øverst på dagsordenen, og strategien har gjort virksomheden skarpere, bedre strategisk funderet og mere konkurrencedygtig:

- Den traditionelle produktionsvirksomhed er blevet virtuel. Vi har populært sagt ryddet op og koncentrerer os nu om det, vi er rigtigt gode til. Kun den overskudsskabende kerne er tilbage, mens den fysiske produktion, lagerfaciliteter, tekstilfarvning osv. er outsourcet, forklarer administrerende direktør Jørgen Kjær Jacobsen.

Det er netop det stramme, strategiske fokus på værdiskabelse og omkostningsstyring, der har gjort Gabriel til et innovativt forbillede. Ledelsen har formået at gøre gode innovationsvaner bedre og på den baggrund etableret en forretningsmodel, der understøtter den måde, som virksomheden arbejder med innovation på:

- Styrken i den model, vi har etableret, er, at der stort set ikke er nogen omkostningsposter, hvor vi ikke kan ’slukke lyset’ øjeblikkeligt, hvis vi vil, understreger Jørgen Kjær Jacobsen.

Gabriel er på den måde blevet mindre sårbar end tidligere, hvilket understreges af, at et sandsynligt fald i omsætningen fra 279 mio. i 2007/08 til 190-200 mio. i år forventes at ske med et fortsat plus på bundlinjen.

Om Innovation Cup
Innovation Cup er initieret og gennemføres af Mandag Morgen i samarbejde med Aarhus School of Business, Center for Ledelse, DTU Business samt Innovation Inside. Cirka 200 virksomheder deltog i årets konkurrence.

Læs mere på www.innovationcup.org
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094