23948sdkhjf

Södra overtager Rörvik-selskaber

Södra har via datterselskaberne Södra Timber AB og Gapro købt en trykimprægnerings-virksomhed samt underleverandøren BJU fra kriseramte Rörvik Timber. Gapro har endvidere overtaget aktiviteterne i Nordingrå Trä.
Rörvik Timber iværksatte for nyligt en større rekonstruktionsplan, og som led heri har koncernen nu afhændet to af sine selskaber til Södra Timber.

Det ene selskab er beliggende i svenske Åstorp og har i dag en årlig produktion på 150.000 m3 trykimprægneret træ. Det har ti ansatte og kommer fremover til at gå under betegnelsen Södra Timber Åstorp.

- Med overtagelsen kan vi udvikle vores savværk i Traryd og øge produktionen mod det danske marked. I Åstorp kommer vi desuden til at trykimprægnere træ fra Södra-koncernens øvrige savværker, siger koncernchef Peter Nilsson.

Södras datterselskab, Gapro, har ved samme lejlighed overtaget BJU i Rottne, som er leverandør til byggehandlen og møbelindustrien.

BJU - der har 24 medarbejdere og en årlig omsætning på 50 mio. svenske kroner - bliver dog ikke det eneste nye selskab i organisationen. Således har Gapro endvidere overtaget aktiviteterne i Nordingrå Trä, som er leverandør til den skandinaviske byggehandel.

For Rörvik betyder salget af de to selskaber, at koncernens gæld nedbringes med 48 mio. sek.

Kilde: Södra

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125