23948sdkhjf

Opsigtsvækkende fusion i køkkenbranchen

Aalborg Træindustri og Spekva, der begge producerer bordplader til køkkenindustrien, har indgået aftale om at fusionere og blive til én virksomhed.
Ejerstrukturen i det fusionerede selskab vil også fremover bestå af den nuværende ejerkreds, og den fusionerede virksomhed bliver førende i Nordeuropa med en markedsandel på 30-40 % inden for produktion og salg af individuelt fremstillede bordplader:

- Virksomhederne supplerer hinanden på en lang række områder. En fusion mellem Spekva og Aalborg Træindustri vil skabe en virksomhed, som vil være bedre i stand til at imødegå en konkurrencesituation, der efter al sandsynlighed vil blive intensiveret som følge af et stagnerende marked for salg af køkkener og dermed bordplader de næste 1-2 år, siger administrerende direktør Gert Kristiansen fra Genua A/S, der i fællesskab med Østergaard Dahl A/S har ejet Spekva gennem en årrække.

Den fremtidige ledelse af den fusionerede virksomhed placeres i Vamdrup, og Peter Pasgaard, der hidtil har stået i spidsen for Spekva, får det daglige ansvar:

- Vi har fundet en rigtig god løsning, hvor vi både kan videreføre begge virksomheders gode traditioner og høje kvalitetsniveau og fastholde vores meget specielle kompetencer i en større og bedre sammenhæng. Endvidere sikres muligheden for at indfri vores store ambitioner for vækst. En vækst, der på sigt blandt andet gerne skal resultere i flere arbejdspladser og større markedsandele på nuværende og nye markeder, lyder det fra direktøren.

Navnene Spekva og Aalborg Massive bibeholdes og videreføres i det nye selskab som seperate produktbrands.

Kilde: Aalborg Træindustri / Spekva

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078