23948sdkhjf

Södra skidt ud af første kvartal

Den svage markedsudvikling inden for papirmasse og savede trævarer gav den svenske træindustrikoncern et underskud på 52 mio. svenske kroner i årets første tre måneder.
Nedgangen fortsætter for svenske Södra, der i 2008 måtte se indtjeningen svinde ind med godt 60 %.

Koncernen er således kommet ud af årets første tre måneder med et underskud på 52 mio. svenske kroner mod et plus på 337 mio. i samme periode af 2008. Omsætningen er faldet fra 4,372 til 3,773 mia. svenske kroner:

- Årets første kvartal har budt på en fortsat meget svag markedsudvikling, men det er endnu for tidligt at spå om årsresultatet. Kraftige lager- og produktionsbegrænsninger har dog givet virksomheden et mere sikkert fundament for det videre arbejde, siger koncernchef Leif Brodén.

Södra forventer, at markederne vil udvikle sig positivt resten af året, og Leif Brodén oplyser, at en større strategisk forandring er undervejs:

- Vi vil fuldføre vore planer om fossilfri drift, spare på energiforbruget og omkostninger i alle led. Samtidig ser vi et behov for at styrke relationerne til vore kunder. Som markedsleder skal vi endvidere arbejde på at øge innovationen og lanceringen af nye produkter. Allerede i år vil vi introducere en række nye produkter, ikke mindst på interiørsiden, lyder det fra koncernchefen.

Læs mere:
Södra-direktør: 2008 sluttede i oktober

Kilde: Skogsland

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063