23948sdkhjf

Møbelgigant fastholder offensiv dansk strategi

Trods faldende salgstal fortsætter Ikea sin ekspansion i Danmark. Det betyder nye varehuse i Odense og Aalborg samt ombygning og modernisering i Århus, Høje Taastrup og Gentofte.
I 2008 øgede Ikea-koncernen på verdensplan sin omsætning med 7 % til lidt over 21 mia. euro, men i år har forbrugernes dæmpede lyst til at åbne pungen ramt den globale møbelkæde:

- I Danmark når vi ikke de salgstal, vi nåede sidste år. Vi har stadigvæk et godt indeks, men i forhold til de forventninger vi havde, så når vi slet ikke målet. Det gør vi heller ikke globalt set. Men på trods af det, fortsætter vi vores fremadrettede strategi, siger pr-ansvarlig Lena Gaarde til Børsen.

Den strategi vil medføre, at Ikea i løbet af to år vil råde over to nye varehuse i Odense og Aalborg på henholdsvis 34.500 og 30.000 m2. Endvidere vil koncernen modernisere og udbygge de etablerede afdelinger i Høje Taastrup, Gentofte og Århus.

Varehuset i Odense har rejsegilde i dag og forventet åbning til november, mens Aalborg-projektet indledes om et par måneder:

- Vi vil ekspandere, selvom der er krisetider i Danmark. Til juni sætter vi det første spadestik til et nyt varehus i Aalborg, som bliver omkring 30.000 m2. Det skulle gerne stå færdigt til marts 2011. Næste skridt er at kigge på, om vi kan gøre Ikea i Århus større. I dag er størrelsen 14.000 m2, og den størrelse er vi for længst vokset ud af. Så når vi er færdige med Aalborg, så kigger vi på Århus, hvor vi så enten bygger et nyt varehus eller en udvidelse af det eksisterende til 30.000 m2, lyder det fra Thomas Uhd, der er pr-ansvarlig i Ikea Ejendomme.

Han oplyser endvidere, at Ikea længe har haft et ønske om at udvide i Gentofte, og både her og i Høje Taastrup vil kæden indlede ombygninger inden for en overskuelig fremtid. For sidstnævnte er den nuværende størrelse dog tilstrækkelig, og derfor bliver der udelukkende tale om en modernisering.

Masser af nye jobmuligheder
Ikeas ekspansion øger behovet for arbejdskraft i den trængte møbelbranche. I første omgang har koncernen brug for 180 medarbejdere til varehuset i Odense og afholder derfor fredag i denne uge en job­inspirationsdag i samarbejde med a-kassen ASE:

- Det bliver som en messe, hvor folk kan gå rundt og snuse lidt. Det er mere uformelt end en samtale i et stift mødelokale, for her snakker vi bare med de interesserede, og de kan stille spørgsmål til os, siger Thomas Uhd til Fyens Stiftstidende.

Kilde: Børsen / Fyens Stiftstidende

Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109