23948sdkhjf

Rokader skal føre VKR ud af krisen

Lars Kann-Rasmussen lukker sine to sønner ind i VKR Gruppens bestyrelser og træder selv ud af flere. Samtidig forstærkes koncernen med eksterne sværvægtere i bestyrelserne.
VKR Gruppen afslører fredag sit 2008-regnskab, og ifølge Børsen er det røde tal, der præger bundlinjen.

Ovenpå en række år med milliardoverskud har krisen således ramt VKR hårdt, og blandt andet derfor iværksætter koncernen nu en række markante rokader i bestyrelserne hos flere af sine selskaber.

Blandt andet rykker Jens og Mads Kann-Rasmussen, der er tredje generation i den familieejede industrikoncern, ind i bestyrelseslokalerne, som samtidig forstærkes med flere internationale profiler:

- Selv om den overordnede strategi for alle datterselskaberne er at få frisk luft, dagslys og bedre miljø, så er deres forretnings- og markedsbetingelser temmelig forskellige, og det ønsker vi skal afspejle sig i bestyrelserne, så vi kan reagere hurtigt og fleksibelt på forandringer. Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes os at finde formænd og medlemmer med kompetencer, der er som skræddersyede til de enkelte bestyrelser, siger koncerndirektør Leif Jensen til Børsen.

Jens Kann-Rasmussen, 39 år, træder ind i holdingselskabets bestyrelse, mens Mads Kann-Rasmussen, 36 år, fremover får en bestyrelsespost hos SolarCAP. Samtidig forlader deres far - Lars Kann-Rasmussen - flere af koncernens bestyrelser:

- I de senere år har jeg løbende afviklet bestyrelsesposter. Nu har jeg passeret de 70 år, og selv om jeg stadig er meget interesseret i VKR Gruppen, er det naturligt at fortsætte nedtrapningen, så jeg her i 2009 kan koncentrere mig om mit resterende bestyrelsesarbejde, bl.a. som formand i VKR Holding A/S og Velux A/S, siger Lars Kann-Rasmussen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094