23948sdkhjf

DLH ramt af global afmatning

Det netop offentliggjorte regnskab fra Dalhoff Larsen & Horneman (DLH) viser et fald i omsætningen på 12 % og et underskud før skat på 422 mio. kroner for de fortsættende aktiviteter.
Særligt i årets sidste del var DLH ramt af kraftigt faldende salg og prisfald på op til 30 %. De svære markedsbetingelser har ramt trævaredistributøren hårdt og medført et markant fald i indtjeningen.

Således lyder facit for 2008 på et underskud før skat på 422 mio. kroner for fortsættende aktiviteter mod et overskud på 159 mio. kroner året før. Bundlinjeresultatet er dog forbedret fra 147 til 227 mio. kroner, hvilket skyldes en engangsindtægt på 580 mio. kroner fra salget af DLHs Byggematerialedivision.

Omsætningen er i perioden faldet fra 5,72 mia. til 5,01 mia. kroner, og ledelsen forventer ikke, at den negative udvikling kan vendes lige med det samme:

- DLH anser det for sandsynligt, at prisniveauet på råvarer - både tempereret og tropisk træ - vil nå bunden i 1. halvår 2009 og flade ud herfra, i takt med at underleverandørerne, der for en dels vedkommende i øjeblikket producerer til under kostpris, reducerer deres produktionskapacitet, skriver koncernen.

Ledelsen venter på den baggrund et moderat fald i omsætningen for 2009 med et deraf følgende underskud. Dette ventes dog at blive ”væsentligt mindre end i 2008”. For 2010 forventes atter fremgang og et positivt resultat.

Etablering af Supply-Chain
DLH har i årets løb reduceret sine varelagre med 300 mio. kroner, og med sigte på yderligere lagerreduktioner har man indført en restriktiv indkøbspolitik.

Samtidig er der etableret en Supply Chain-funktion, der dels skal styrke tids- og omkostningseffektiviteten i koncernens forsyningskæde og dels opbygge en ny intern systemplatform til effektivisering af lagerstyringen.

Kilde: DLH

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141