23948sdkhjf

Bordpladeproducent forsøger sig med medarbejderbetalte fridage

De ansatte hos PFP i Bjerringbro skal i den kommende tid holde en ugentlig, selvbetalt fridag. Ledelsen håber, at dette tiltag kan være med til at holde fyringer på afstand.
I sidste uge tog køkkenproducenten Kvik hul på en ordning med medarbejderbetalte fridage, og nu forsøger bordpladeproducenten PFP sig med en lignende ordning.

Administrerende direktør og medejer af PFP, Per Lykke Jensen, oplyser til Erhvervsbladet, at ordningen indtil videre gælder til midt i marts. Ledelsen håber, at der herefter er ved at komme så meget gang i hjulene, at den forlængede weekend igen kan pilles af tapetet.

Udover ordningen med fridage har Bjerringbro-virksomheden forsøgt at stække krisen offensivt. PFP har blandt andet ansat en ny sælger til at tage sig af det norske marked. På den baggrund satser ledelsen på, at det vil lykkes at vende udviklingen fra andet halvår af 2008, hvor det ikke så alt for godt ud:

- I øjeblikket er markedet svært, men bliver det ikke dårligere end almindeligt svært, skal vi nok klare os og endda nå et lille plus i indeværende regnskabsår. Sagen er nemlig, at vi vinder markedsandele. Jeg vil dog indrømme, at omsætningen fra nye kunder endnu ikke fuldt ud kan kompensere for den faldende omsætning hos eksisterende kunder. Derfor er det også helt umuligt at sige noget helt præcist om forventningerne til året som helhed endnu, siger Per Lykke Jensen.

PFP realiserede i 2007 et overskud før skat på 0,7 mio. ud af en bruttofortjeneste på 17,8 mio. kroner. Virksomheden har køkkenbranchen som sit primære marked og leverer desuden til hospitals- og laboratorieområdet.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079