23948sdkhjf

Med FSC i Nicaragua: Mødet med lokale møbeltraditioner

Arbejdet på værkstedet Simplemente Madera i Nicaragua er krævende for unge Jonas Pedersen, fordi fabrikken er vant til at producere møbler, der ikke kræver den samme grad af præcision som Jonas’ garderobeløsning.
Jonas Pedersen og den øvrige danske delegation har nu taget hul på den anden hele dag i udkanten af hovedstaden Managua. Her skal Jonas - som vinder af FSC’s designkonkurrence "Wood Is Good" - være med til at sætte sit vinderdesign i produktion på det lokale møbelværksted, Simplemente Madera.

I dag indledes arbejdet med at skabe den prototype, der skal danne grundlaget for en række modeller af garderobeløsningen "Extrude" i andre træsorter. Jonas må dog konstatere, at mødet mellem et støvet nicaraguansk værksted og nyt dansk design ikke er helt knastfrit:

- Det tager lige lidt tid at spore sig ind på hinanden. Her er man vant til at arbejde med tungere møbler, der kræver mindre præcision, forklarer Jonas Pedersen.

Prototypen udvikles i samarbejde med den lokale arbejder, Jimmy, og trods sproglige forståelsesvanskeligheder de to imellem, lykkes det at finde frem til de metoder og krav, der skal bruges for at fremstille de næste udgaver af møblet.

Anden dag er således afsluttet under de fjerne himmelstrøg, og Jonas kan nu se frem til næste dag, der byder på en rejse til den nicaraguanske regnskov.

I samarbejde med FSC Danmark følger Wood Supply i disse dage FSC-prisvinderen Jonas Pedersen på rejse i Nicaragua, hvor han skal være med til at få en møbelproduktion op at stå.

Læs mere:
Følg prisvinder på eventyr i Nicaragua

Kilde: FSC Danmark / Foto: Johan Spanner

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093