23948sdkhjf

Södra-direktør: 2008 sluttede i oktober

Den svenske trævarekoncern, Södra, har netop offentliggjort sit regnskab for 2008, og det vidner om et fald i overskuddet på næsten 60 %. Især i fjerde kvartal var aktiviteten i bund, og udviklingen kan meget vel føre til flere produktionsstop.
Vigende efterspørgsel på trævarer og faldende massepriser angives som de mest væsentlige årsager til, at Södras overskud er faldet med næsten 60 % fra 2007 til 2008.

Koncernen realiserede i det forgangne år et overskud på 708 mio. svenske kroner mod 1.663 mio. i 2007. Omsætningen er i perioden faldet fra godt 17,8 til 16,8 mia. svenske kroner.

- Det var som om året sluttede i oktober. I princippet stoppede ordreflowet helt op i fjerde kvartal, siger koncernchef Leif Brodén til Skogsland.

Den triste trend er fortsat ind i 2009, og koncernchefen kan derfor ikke udelukke, at yderligere produktionsstop kan blive en del af strategien i den kommende tid:

- Södra er ikke klar til at øge lagerbeholdningerne, da vi mener, at det vil være en forkert måde at tackle den vigende efterspørgsel på, fastslår han.

Netop produktionsstop har været et hyppigt anvendt træk i den svenske trævareindustri i løbet af det seneste halve år, og Leif Brodén forudser, at effekten af disse for alvor vil slå igennem i årets løb. Derfor regner Södra heller ikke med, at resultatet for 2009 bliver værre end det netop fremlagte for 2008:

- De omfattende produktionsstop, som flere aktører i branchen har taget i anvendelse, kommer til at give en effekt. Södra budgetterer derfor i år med et resultat på niveau med det forrige, siger koncernchefen.

Kilde: Skogsland

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094