23948sdkhjf

Forhandlingen er slut: Nyt arbejdsforlig på træ- og møbelområdet

Øget mulighed for at kræve overarbejde og bedre adgang til uddannelse. Det er blandt andet resultaterne af en ny overenskomstaftale, som er indgået mellem Dansk Industri og 3F på træ- møbelområdet

Det summer af overenskomstforhandlinger på det danske arbejdsmarked, og nu er der også landet et forlig om Træ- og Møbeloverenskomsten, som skal gælde i 3 år.

Det nye forlig på træ- og møbelområdet er ikke formelt gældende endnu. Foreløbig er der tale om et forlig, som skal indgå i en samlet aftale, som forventes at blive indgået i april.

Flemming Larsen, branchedirektør hos Træ- og Møbelindustrien i Dansk Industri, at han er tilfreds med resultatet.

- Aftalen ligger i forlængelse af gennembrudsforliget på industriområdet, og forliget er samlet set fornuftigt. Der er også gode elementer i det med hensyn til uddannelse og behovet for øget fleksibilitet med hensyn til tilrettelæggelse af arbejdet på den enkelte virksomhed, siger han til Wood Supply.

Hos 3F henviser man til industrigruppens forhandlingssekretær Hans Daugaard for en kommentar. Det har ikke været muligt for Wood Supply at træffe ham for en kommentar til aftalen.

En betydelig ændring i den nye aftale er, at man som arbejdsgiver får ret til at kræve op til en times overarbejde om dagen, hvis virksomheden får behov.

Derudover har parterne blandt andet aftalt at afprøve en model, hvor yderligere uddannelse af arbejdskraften kan støttes af Træ- og Møbelindustriens Kompetenceudviklingsfond.

Mere om aftalen hos Træ- og Møbelindustrien i Dansk Industri.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078