23948sdkhjf

Ordreboom: Vinduesfabrik vil ansætte 50 nye

I Nordjylland springer de vintersæsonen over i år.

En stor efterspørgsel på danskproducerede vinduer kan mærkes hos Outline i Farsø.

Som følge af travlhed vil virksomheden nemlig ansætte op mod 50 nye medarbejdere i de kommende måneder. Det svarer til en stigning i medarbejderstaben på omkring 20 procent.

Boligbyggeriet på højeste niveau i otte år

Landets typehusbyggere havde et travlt 2016, hvor det påbegyndte byggeri af enfamiliehuse nåede det højeste niveau siden 2008. Det viser nye, sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

Totalen for 2016 sneg sig lige akkurat op over de 8.000 påbegyndte husbyggerier, hvilket er 2 procent mere end året før.

Der er dog fortsat et stykke vej til før-krise-niveauet. Til sammenligning blev der således påbegyndt 10.035 huse i 2008.

Læs mere hos Licitationen - Byggeriets Dagblad (kræver abonnement): Boligbyggeriet når højeste niveau siden krisen

- Det er normalt, at man i vinduesbranchen har færre ansatte om vinteren, hvor det er lavsæson, for så at ansætte igen i foråret. Men i år har vi stort set sprunget lavsæsonen over, siger direktør Jens Sørensen.

En branche i vækst
Ifølge Jens Sørensen er der flere faktorer, der spiller ind på Outlines positive udvikling.

Først og fremmest sker der for øjeblikket mange ejendomshandler, hvilket automatisk fører til flere renoveringsopgaver. Samtidig er der kommet skub i nybyggeriet af enfamiliehuse og større projektbyggerier.

- Der er generelt set en opadgående kurve i byggeriet, hvilket helt naturligt øger salget af døre og vinduer. Samtidig er danskproducerede byggematerialer kommet i højere kurs, siger Outline-direktøren.

Han noterer sig også med tilfredshed, at virksomhedens satsning på korte leveringstider og et forbedret produktsortiment nu for alvor bærer frugt:

- Vi har fået flere og bedre produkter på hylden, som gør, at vi i endnu højere grad kan levere kundetilpassede løsninger. Det skaber øget salg og bidrager således også til, at vi har fået endnu mere travlt i produktionen, siger Jens Sørensen.

Stærkt dansk bidrag til Inwido-vækst
Outlines moderselskab, Inwido AB, kunne tidligere i denne måned offentliggøre et 2016-regnskab med en fremgang i driftsresultatet på hele 38 procent.

Det skete efter et afsluttende kvartal, som ifølge koncernchef Håkan Jeppsson var det bedste nogensinde for den svenske vindueskoncern.

Håkan Jeppsson fremævede ikke mindst sine danske brands; Outline, KPK Døre & Vinduer og Frovin, som i 2016 sørgede for en vækst på det danske marked på hele 10 procent til over en milliard svenske kroner.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

1.156