23948sdkhjf

Coop laver en møbelkæde - her åbner den første butik

Da Coop i 2013 relancerede en serie af klassiske FDB-møbler, havde Coop-organisationen ikke regnet med, at det skulle komme så vidt.

Men nu er de forenede brugsforeningers arvtager klar til at åbne møbelbutikker. Den første åbner 1. september i Lyngby, og flere kan være på vej, skriver regionalavisen JydskeVestkysten.

Ole Kiel, som er kategorichef hos Coop og møbelansvarlig, tror på mellem 6 og 9 butikker og en størrelse, der ligner ”en gennemsnitlig dansk møbel- og interiørvirksomhed”, som han siger. Møbelomsætningen hos Coop har ifølge Ole Kiel potentiale til at nå en halv milliard i omsætning.

- Det er danske kunder, der er kernekunderne, men vi ser også det her som en eksportmulighed. Afhængig af, hvor meget man går ind i eksportdelen, kan virksomheden vokse den vej, siger Ole Kiel ifølge JydskeVestkysten.

Kun Lyngby-butikken er konkret blevet planlagt. Hvis den går godt, vil Coop overveje at åbne flere.

Det er ikke kun FDB-klassikere af designere som Børge Mogensen, Jørgen Bækmark og Poul M. Volther, der skal tegne den nye butiks profil. Et samarbejde med Designskolen i Kolding skal føre til nye produkter. FDB-møbler fra det 21. århundrede.

Coop har i dag møbeludstillinger i landets Kvickly-butikker, og en brugsforeningen i Gilleleje udstiller allerede et større udvalg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.121