23948sdkhjf

Rigmand køber hele Flexa

Gennembrud i Hornsyld efter 6 års salgsbestræbelse.
Siden en konkurs førte til rekonstruktion i 2010 har den østjyske børnemøbelproducent Flexa søgt ny ejer.

Nu har adm. direktør Carsten Dan Madsen personligt fundet den køber, der nu overtager 100 procent af aktierne, som hidtil har været ejet af konkursboet.

Siden de traf hinanden privat i Singapore for mange år tilbage, har Carsten Dan Madsen personligt kendt den schweiziske rigmand og privatinvestor Adrian Vanderspuy.

En række interesserede købere har i den sidste tid været i dialog om at købe Flexa, men valget er faldet på schweizeren med den personlige relation til Flexa-direktøren, fortæller Carsten Dan Madsen.

- Han har fulgt Flexa igennem vores projekt med at skabe en god forretning, og han tror på det. Det er en soloinvestering fra hans side, fordi han kan se mulighederne i brandet og vil fortsætte den strategi, vi har lagt, siger direktøren til Wood Supply.

Umiddelbart ændrer virksomhedssalget ikke den daglige drift.

- Det er fantastisk for virksomheden, for det har været mit mål igennem fire år at nå dette punkt. Men reelt ændrer det ikke vilkåret for mig. Vi er stadig i et presset møbelmarked i Europa, hvor vi skal kæmpe om markedsandelene. Vi har vist, at vi er gode til at slå vores konkurrenter, og det vil vi fortsætte med, siger Carsten Dan Madsen.

Parterne er enige om ikke at røbe salgssummen. Det meddeles dog, at Adrian Vanderspuy skyder 50 mio. kr. ind som frisk kapital i selskabet. Dels skal det styrke likviditeten og dels skal indskuddet dække en del af den tyngende gæld, som Flexa har oparbejdet.

I en pressemeddelelse udtaler Flexas nye ejer, at han ser frem til ejerskabet.

- Jeg har altid haft stor respekt for dansk design og specielt den danske arv inden for design af produkter til børn, skriver han i meddelelsen.

Adrian Vanderspuy lader Mikael Hee fortsætte som bestyrelsesformand for Flexa4dreams A/S.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079