23948sdkhjf

Dansk udeinventar er en ulovlig kopi

Outsider vinder retslig strid over Uno Koncept om udendørs plastbænke.
29. april tørnede to inventarvirksomheder sammen i Sø- Og Handelsretten, hvor den ene beskyldte den anden for plagiat.

Nu har Outsider fået rettens ord for, at Uno Koncept med sin Playfurn-serie ulovligt har lavet et produkt, der var for tæt på Outsiders modulbaserede plastbænksystem “Loop”.

Det afgjorde Sø- Og Handelsretten onsdag 8. juni, som ifølge kendelsen har fundet det "sandsynliggjort, at der i en sag om uderumsmøbler forelå en produktefterligning i strid med markedsføringsloven."

Ib Mogensen, indehaver af Outsider, er ikke overraskende tilfreds.

- Én ting er, at man laver et produkt, der ligner et andet. En anden ting er, om det er i god eller ond tro, og det tror jeg, har vægtet højt, siger han til Wood Supply.

I en årrække blev Outsiders Loop-bænk og det øvrige modulsystem solgt igennem netop Uno Koncept. Indtil Uno Koncept lancerede sit eget system i august sidste år. Det fik Outsider til at trække sig fra forhandleren i vrede.

Nu venter Ib Mogensen på, om sagen fortsætter som en ankesag. Han siger, at han er åben over for en dialog med modparten.

- Vi hører, at sager som vores ofte ender med, at man indgår et forlig inden næste retsinstans. Bliver den samme afgørelse stadfæstet, er der ingen grund til, at vi skal vente i halvandet år, siger han.

Men vil I acceptere et forlig, som indebærer, at Playfurn bliver på markedet?

- Jeg vil ikke sidde som en anden politiker og sige aldrig, men udgangspunktet er, at det produkt helt klart skal ud af markedet, siger Ib Mogensen.

Uanset om sagen ankes, betyder det, at Uno Koncept skal stoppe med at markedsføre Playfurn, indtil en anden retsinstans eventuelt skulle vende udfaldet på hovedet.

Hos Uno Koncept ønsker ejer og bestyrelsesformand Kim Knudsen ikke at udtale sig på nuværende tidspunkt, meddeler han til Wood Supply.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078