23948sdkhjf

Bæredygtige vinduer og døre fra certificeret skovdrift

Nu er det muligt at få vinduer og døre af træ fra en bæredygtig og certificeret skovdrift.
Stadig flere forbrugere vælger at købe bæredygtige produkter. Også når det gælder vinduer. Derfor har Storke Vinduer indført, at størstedelen af de fremstillede vinduer og døre nu er i træ som kommer fra bæredygtig skovdrift, og som er certificeret i overensstemmelse med FSC’s internationale standarder. Virksomheden er den første i branchen, der producerer FSC certificerede vinduer og døre.

Med denne FSC mærkning ved forbrugeren, at Storke Vinduer lever op til de internationalt anerkendte standarder til at sikre social og miljømæssig ansvarlig og økonomisk sund skovdrift. Forbrugeren kan dermed sikre sig, at vinduer i træ ikke stammer fra ulovlig skovdrift, og således bidrage til beskyttelsen af verdens skove.

Træ er en fornybar ressource. Skal fornyelsen sikres, må genplantningen sættes i system og dette sikres gennem en FSC skov. Her bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at de mennesker, der arbejder i skoven er sikret en ordentlig løn, uddannelse og sikkerhedsudstyr.

Storke Vinduer henter størstedelen af sit kvalitets-fyrretræ til produktionen i de Nordiske Skove. Det skyldes, at det hårde klima nordpå, er med til at sikre en langsom vækst, som resulterer i en høj kerneandel i træet. Det er netop denne kerneandel, som bliver brugt til Storkes vinduer og døre, da det er af den bedste kvalitet.

Storke Vinduer tager også sit miljøansvar alvorligt i forbindelse med imprægneringsprocessen af træet. I stedet for den gængse og miljøbelastende vakuumimprægnering benyttes der i stedet en miljøvenlig metode (ØKO2), som ikke belaster miljøet i samme grad. Desuden anvendes der udelukkende vandbaseret maling til overfladebehandlingen af alle produkter.

Kilde: Storke Vinduer

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094