23948sdkhjf

- Man skal turde at sige "fuck"

Trappefabrikken Dolle investerer passioneret i nyt showroo...nej, et oplevelsescenter.
Det er ikke et nyt showroom, som trappe- og terrasseproducenten Dolle har åbnet som tilbygning til fabrikken i den nordvestjyske by Frøstrup. Et showroom har de haft.

De har derimod åbnet et såkaldt “Xlab”, som de kalder det, så alle forstår det nogenlunde på tværs af sprogskel. Eller på dansk - et oplevelsescenter, som ikke bare skal sælge trapper og terrasser til kunder. Alt fra studerende til politikere og andre nysgerrige gæster skal kunne få Dolles fortælling under huden.

Dolles adm. direktør Francois Grimal viser de mørklagte ovenlysvinduer i det skrå loft. Selv forestillede han sig, at der skulle falde lys ned, men det teater, som har indrettet Xlab - ja, et teater - har anbefalet, at al lyssætning blev kontrolleret elektronisk.

- Vi har fået teaterfolk til at hjælpe os med at skabe en atmosfære. Teaterverdenen kan skabe oplevelser og fortællinger, og derfor har vi taget det gode, vi kunne få fra den verden.

Rummet har ikke bare produkter som trapper, loftstrapper og en hel niveauhævet terrasse, som også kan indtage rollen som teaterscene. Det er fuld af historiefortælling på plancher og lysende displays, gamle fotografier og miniaturemodeller, produktionsudstyr i montre og vise ord af stifteren Carl Dolle, som grundlagde modervirksomheden i Bremen i 1951.

Dolles nye “Xlab” har kostet 3,5 mio. kr. Oprindelig var det håbet, at det ville koste én million, men den million var allerede brugt, da et skævt gulvplan med op til 30 centimeters forskel skulle udlignes.

Francois Grimal har ikke regnet på, hvornår investeringen er tjent ind. Faktisk har han overhovedet ikke regnet.

- Begynder man først at spekulere på tilbagebetalingstid, så sker det nemt, at man slet ikke kommer i gang. Man skal turde at sige ‘fuck’ og være glad for, at der er råd til det, siger han.

Og er i øvrigt overbevist om, at det vil gavne allerede fra start. Helt uden at have regnet med, hvor meget mersalg det skal skabe.

- Allerede i næste uge kommer den første detailkæde på besøg. Dem ville vi slet ikke kunne have fået hertil uden, og nu har vi mulighed for at vise dem vores unikke, verdenspatenterede løsninger.

At det ligger i Frøstrup i Hanherred - langt ude i Danmarks måske tyndest befolkede egn - bekymrer slet ikke. Et showroom i København, Aarhus eller Aalborg ville slet ikke kunne tilbyde den samme grad af historiefortælling og den synergi, der er, når man også kan vise en moderne dansk produktion, som man for nylig har investeret over 40 millioner i.

Derfor er Dolle-chefen overbevist om, at det er nemmere at lokke både indenlandske og udenlandske gæster til Frøstrup, end det ville være at lokke dem til at se en butik i en storby.

Dolles nye showroom - eller ‘Xlab’ - blev åbnet tirsdag 26. april for især Dolles egne medarbejdere og medvirkende i byggeriet, som efter snorklipningen gjorde en pompøs entré på rød løber igennem en gallafestlig dampsky.

Og Francois Grimal, som stammer fra Versaille i Paris, fejrede naturligvis snorklipningen ved at åbne en champagneflaske med sabel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109