23948sdkhjf

Wegner, Wanscher og Kjærholm får bedre bolig i Milano

Carl Hansen & Søn manifesterer sin tilstedeværelse i designbyen Milano med et nyt showroom.
Carl Hansen & Søn er vokset ud af sine lokaler i Milano. Derfor åbner møbelvirksomheden nu et nyt showroom på hjørnet af Foro Buonaparte og Via Arco. Showroomet, der indtager hele stueetagen i en smukt renoveret bygning fra 1884, tilbyder det bedste inden for klassisk møbelhåndværk med design fra Hans J. Wegner, Ole Wanscher, Poul Kjærholm, Kaare Klint med flere.

Åbningen af showroomet falder sammen med en stigende italiensk og international interesse for dansk design samt for møbelhåndværk af høj klasse.

- Milano er et knudepunkt for møbeldesign og for møbelindkøbere fra hele verden. Det er derfor helt naturligt, at vi etablerer os på flotteste vis i denne vidunderlige by. Italienerne er ikke så traditionsbundne, som vi er i Skandinavien, men vi ser alligevel, at italienerne vender tilbage til de epokegørende designudtryk, som de selv præsenterede for 20-30 år siden. En tendens, der ligger helt i tråd med vor DNA. Samtidig er interessen for det sublime håndværk stigende i Italien, siger adm. direktør Knud Erik Hansen, der er tredje generation af Hansen-familien.

- Når man beskæftiger sig med design, er Milano ikke til at komme udenom, og selvom vi allerede har et godt navn i hele Europa, anser vi det for vigtigt at være til stede netop her. Vi vil bruge de nye smukke rammer som et af flere afsæt til det internationale marked, vi vil holde møder, udstillinger, skabe events og vise vore produkter for arkitekter samt professionelle og private indkøbere, fortæller Knud Erik Hansen.

Strategisk placeret
Showroomet er placeret strategisk rigtigt indenfor Foro Buonoparte cirklen, mellem Castello Sforzesco, Cadorna stationen, Triennale Design Museum og Brera distriktet, der blandt andet huser Piccolo Teatro. Området er karakteriseret af et stigende antal højt profilerede forretninger og showrooms indenfor mode og design, samt en del restauranter og rekreative områder.

Det nye showroom ligger i en klassisk bydel med historiske huse fra slutningen af det 19. århundrede, og med udsyn til de grønne træer i parkanlægget Parco Sempione. Bygningerne er majestætiske og stemningsfulde, dekoreret med stuk og smedejern, inspireret af italiensk art nouveau. Bygningen, hvor det nye showroom er indrettet, er bygget i 1884, i den periode, hvor Milano for alvor ekspanderede.

- Italienerne har en stærk forbindelse til de historiske traditioner og den klassiske stil, samtidig med, at Italien er et anerkendt centrum for moderne design. Sortimentet fra Carl Hansen & Søn passer perfekt til denne dualitet, fordi de klassiske design matcher mange stilarter og indretninger. Møblerne er lette at integrere i en moderne kontekst på grund af deres enkle og elegante udtryk. Samtidig kan møblerne indgå i mere klassiske interiører i kraft af de fine håndarbejdsmæssige detaljer og ædle materialer, forklarer Knud Erik Hansen, der forventer at møde både arkitekter, indretningsarkitekter, forhandlere og private kunder i det nye showroom.

Carl Hansen & Søn åbnede det nye showroom i forbindelse med design-messen i Milano som løb af stabelen tidligere på måneden.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094