23948sdkhjf

Udviklingsprisen 2008 gik til ...

Kan du tænke uden for boksen og skabe det intelligente møbel, vindue, loft, køkken og gulv? Sådan lød udfordringen til danske designere, arkitekter og idémagere, da Træ- og Møbelindustrien udskrev konkurrencen til sin Udviklingspris i november 2007.
Prisen sætter i år fokus på intelligens i træ- og møbelprodukter, og torsdag den 12. juni modtager designer og arkitekt Ninna Helena Olsen på hotel Munkebjerg i Vejle førstepræmien på kr. 75.000. Hun får prisen for sit bud på fremtidens bolig, der tager udgangspunkt i, at folk skal bruge mindre tid i storbyens boliger, da de hele tiden er på farten og derfor kun skal bruge en minimal bolig, hvor der kun spises små måltider og opholdet ellers er kort.

- Ninna Helena Olsens idé er et godt bud på fremtidens bolig. Hun har mange gode detaljer som f.eks. et dobbeltsidet køleskab, der kan åbnes både inde i lejligheden og ude på gangen, så det kan fyldes op uden at beboeren er hjemme. Ninna Helena Olsen idé med en plantevæg og en informationsvæg er også meget interessant. Vi lægger særlig vægt på hendes sans for detaljerne i helheden i et gennemført design, der ryster traditionerne, siger formand for juryen, Hans-Jørgen Bruno Hansen.

Henrik Leander får 2. præmien og 25.000 kr. for sin hvile-liggestol, som giver det hvilende og derfor sårbare menneske et "lukket rum", da stolen lukker sig om personen. 3. præmien og 10.000 kr. går til Jakob Jørgensen og Permanent Ink. for reolsystemet IO. Reolen er original og baseret på enkelte reoldele, som samles med fleksible skinner, der både holder reolerne sammen og samtidig gør den fleksibel.

Alle tre vinder desuden en tur til Japan, hvor der er inkluderet besøg hos Honda-fabrikkernes udviklingscenter og den verdenskendte udstilling "100 pct. design".

Om Udviklingsprisen
Træets Arbejdsgiverforenings Designklub, der er ansvarlig for Udviklingsprisen, har i udformningen af konkurrencen ladet sig inspirere af den japanske bilbranches evne til at indarbejde nye teknologier og trend i udviklingen af nye biler, hvorfor en del af præmierne også er en tur til Hondas udviklingscenter i Japan.

Dansk møbeldesign har over de sidste 50 år udviklet sig fra at være verdenskendt i Danmark til at gøre Danmark verdensberømt. Danske møbler er i dag synonym med funktionalitet, kvalitet og lækkert design, og den udvikling ønsker Træ- og Møbelindustrien at fortsætte med sin Udviklingspris.
Prisen er sponsoreret af Træets Uddannelses- og udviklingsfond (TUUF) og Træfonden.

Kilde: Træets Arbejdsgiverforening - www.ta.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109